NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

KTP Konferencia I.

KTP konferencia és workshop - 2021. január 28.

 

A 2021. január 28-án rendezett online konferencia célja az volt, hogy az Egyetem a saját oktatói és kutatói számára bemutassa, Intézményfejlesztési Tervéhez kapcsolódóan milyen eddigi fejlesztések történtek és eredmények születtek a Kreatív Tanulás Program keretében.

A konferenciát Dr. Christián László r. ezredes, oktatási rektorhelyettes nyitotta meg. Ezt követően Dr. Méhes Tamás, a Program vezetője bemutatta a KTP koncepcióját és szervezetét, az eddig elért eredményeket és a tervezett munkafolyamatokat.

Dr. Dominek Dalma, az Innovációs és Technológiai Iroda vezetője az innovatív felsőoktatás kihívásai és az élményalapú oktatás témáiról tartott előadást.

Dr. Hegedűs Judit tanszékvezető egyetemi docens a felsőoktatásban dolgozók narratívái az oktatásról címmel tartott előadást.

Dr. Kovács Gábor tanszékvezető egyetemi tanár az Egyetemi Közös Közszolgálati Gyakorlatok tapasztalatairól beszélt az elmélet és gyakorlat egységére fókuszálva.

Barnucz Nóra a (szaknyelv) oktatásban alkalmazott innovatív módszerekről, a hallgatói visszajelzésekről beszélt.

A konferencia-előadások megtekinthetők itt.

A konferencia-előadásokat követően került sor a felkészített moderátorok által vezetett online workshopra, melyen a Program megvalósítását támogató oktatói hálózat tanszékenként delegált tagjai vettek részt. A workshopon a delegált oktató kollégákon keresztül jelentek meg a különböző tanszékek, és osztották meg egymással a náluk folyó oktatói és módszertani tapasztalatokat kiscsoportos beszélgetés keretében. A hallgatói önkormányzat által delegált hallgatókkal külön workshop keretében zajlott a munka. A workshopról készített beszámoló itt érhető el.