NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Tájékoztatás a könyvtári szolgáltatásokról

Az Egyetemi Könyvtár nyitvatartása

(Az oldal legutóbbi frissítése: 2023. június 02.)

 

Az Egyetemi Könyvtár

 

 

2023. május 22-től

az alábbiak szerint tart nyitva:

 

A Központi Könyvtár

hétfő - csütörtök: 09:00 - 16:00

péntek: 09:00 - 14:00

 

Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Kari Könyvtár

hétfő - csütörtök: 09:00 - 16:00

péntek: 09:00 - 14:00

 

Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Kari Könyvtár

Nyelvi Gyűjtemény

május 30.: 10:00 - 11:00 óra,

június 21-22.: 09:00 - 12:00 között

további részletek

 

Repülőműszaki Gyűjtemény, Szolnok

 

hétfő - csütörtök: 07:00 - 15:30

péntek: 07:00 - 13:00

 

Víztudományi Kar Kari Könyvtár, Baja

hétfő - csütörtök: 8:00 - 16:00

péntek: 8:00 - 13:00

---

 

Új szolgáltatással bővült a Közszolgálati Tudásportál: mostantól a publikációk szerzői archiválása már az MTMT feltöltéssel együtt is lehetséges

 

 

Jó hír a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatói számára, hogy tudományos publikációik teljes szövegű szerzői archiválását a Közszolgálati Tudásportálon mostantól az MTMT feltöltéssel együtt pár kattintással elvégezhetik. Az egyetemi publikációs repozitórium (Közszolgálati Tudásportál) sikeres összekapcsolása az MTMT adatbázisával a SWORD-protokollon keresztül lehetővé teszi egyrészt az aktuálisan feltöltött tudományos közlemények közvetlen archiválását, másrészt az MTMT-ben már szereplő korábbi publikációk repozitóriumba való betöltését is. (Útmutató)

A kutatók publikációinak intézményi repozitóriumban történő elhelyezése amellett, hogy elősegíti egyetemi tudásvagyon hosszútávú megőrzésének biztosítását, lehetővé teszi a publikációk nyílt hozzáférésű (green open access) elérhetőségét számos olyan esetben is, ahol a kiadók csak zártan, az előfizetők számára elérhető módon jelentetik meg őket. Emellett a feltöltött közlemények indexelésre kerülnek különböző általános keresőkben és szakadatbázisokban (Google, Google Scholar, BASE, MTA OAI kereső stb). Ennek köszönhetően a kutatóink tudományos tevékenysége szélesebb kutatói körben válik elérhetővé, nőni fog a publikációk láthatósága és idézettsége is.

A Közszolgálati Tudásportál által biztosított szerzői önarchiválás amellett, hogy az NKE kutatók hazai és nemzetközi láthatóságának növekedését felerősíti, jelentős mértékben támogatja az Open Science irányelvek megvalósulását a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Bízunk benne, hogy a publikációk egyszerűsített feltöltési lehetősége a Közszolgálati Tudásportálra kutatóink megelégedésére fog szolgálni.

---

 

Megszűnnek a korlátozások

Tisztelt Olvasóink!

2022. március 7-től könyvtárainkban megszűnik a maszkviselési kötelezettség. Olvasói tereink maszk viselése nélkül látogathatók.

---

Az Egyetemi Központi Könyvtár online szolgáltatásai

 

Tisztelt Olvasóink!

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk online szolgáltatásainkat.

Tankönyvek, folyóiratok és adatbázisok otthonról is!

Kutasson egyszerűen és hatékonyan!

 

---