NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Új kutatástámogatási szoftverek a Könyvtárban

(Az oldal utolsó módosítása: 2023. március 14.)
 

Új kutatástámogatási szoftverek a Könyvtárban

Örömmel tájékoztatjuk az egyetemi polgárokat, hogy két új szoftverrel bővült az NKE kutatástámogatási eszköztára. Az új programok az egyetem három kampuszán az Egyetemi Könyvtár dedikált számítógépein (Központi Könyvtár, HHK Kari Könyvtár, VTK Kari Könyvtár), valamint az Orczy úti Kollégiumban is a kutatók rendelkezésére állnak.

 

EndNote

Az hivatkozáskezelő program egy olyan hasznos eszköz, amellyel a cikkírás során hivatkozásokat és az irodalomjegyzéket tudjuk egyszerűen menedzselni. Lehetővé teszi, hogy a kutatásunk során folyamatosan gyűjtsük és tároljuk a felhasználandó szakirodalmat, és a szövegszerkesztővel való összekapcsolásának köszönhetően a cikkírás során néhány kattintással beilleszthetők lesznek a szabványos szövegközti hivatkozások és automatikusan legenerálható lesz a szabályos irodalomjegyzék.

 

MAXQDA Analytics Pro

A kvalitatív adatfeldolgozás és -elemzés alapvető eszköze. A program erőssége, hogy lehetővé teszi kevert módszerek alkalmazásával a kvantitatív és a kvalitatív adatok közös feldolgozását, valamint a kvalitatív adatok statisztikai vizsgálatát. Lehetőséget biztosít leíró statisztikai és matematikai statisztikai elemzések elvégzéséhez, továbbá az SPSS és Excel kompatibilitásának köszönhetően az eredmények további elemzése és feldolgozása is könnyen elvégezhető.

 

A szoftverek használatára az Egyetemi Könyvtár nyitvatartási idejében, illetve az Orczy Kollégiumban nonstop lehetőség van.

---