NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Könyvtári szolgáltatások a kijárási korlátozások alatt

Tisztelt Olvasóink! (legutóbbi frissítés 2020. május 22.)

2020. március 12-től visszavonásig a hallgatók számára az NKE-re történő belépési tilalom van érvényben. Emiatt az Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár valamennyi telephelyén a személyes és az olvasótermi szolgáltatások szünetelnek.

2020. március 23. 08.00-tól távoktatási munkarend (távolléti oktatás) kerül bevezetésre. Eltérő intézkedésig a 2019/20-as tanév szorgalmi időszakában a távoktatási munkarendet kell követni. Az EKKL minden segítséget igyekszik megadni az Egyetem polgárainak a félév teljesítése érdekében.

Az Egyetem által előfizetett adatbázisok használatát javasoljuk, melyeket most már távolról is el tudnak érni.

Kölcsönzések:

A 2020. március 11. után lejáró kölcsönzéseket automatikusan meghosszabbítottnak tekintjük, illetve a felvett előjegyzéseket továbbra is fenntartjuk az országos veszélyhezet visszavonásáig. A kikölcsönzött könyvek visszaahozatala a zárvatartás idején nem lehetséges; beleértve a könyvvisszavevő automatát és a postai visszaküldést is.

Kérjük, hogy saját és családtagjaik egészségének megóvása érdekében folyamatosan tájékozódjanak hiteles forrásokból (különösen a https://www.uni-nke.hu/ és a https://koronavirus.gov.hu/ oldalakról) az országos járványhelyzetről, illetve a szükséges óvintézkedésekről. A járvány megfékezése mindannyiunk közös érdeke.

Bármilyen könyvtári szolgáltatással kapcsolatos kérdéssel keressenek minket bizalommal, az ekk.konyvtar@uni-nke.hu email címen továbbra is állunk Olvasóink rendelkezésére.

---

Tér és Társadalom
A Tér és Társadalom című folyóirat elérhetővé tette az egyetemi tartományból a teljes archívumát és aktuális számát. Otthonról is elérhetők, amihez az Informatikai Igazgatóság által üzemeltetett VPN szolgáltatás szükséges.

---

REAL-gyűjtemények
A járványügyi helyzetre tekintettel a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ átmenetileg kibővíti a REAL-gyűjteményekre épülő szolgáltatásait.

A REAL adatbázisban itt kereshet:

További részletek:

-        a megrendeléseket a Repozitóriumi csoport fogadja a real_help@konyvtar.mta.hu email-címen

-        A szolgáltatás igénylésének feltételeit az alábbi dokumentum tartalmazza

---

Arcanum Digitális Tudománytár
Az Arcanum Adatbázis Kiadó az országos járványhelyzetre való tekintettel, 2020. április 16-ig az előfizetéssel nem rendelkező felhasználók számára is nyilvánossá teszi periodika adatbázisát, az Arcanum Digitális Tudománytárt. A felhasználók a tartalomletöltés kivételével a szolgáltatás minden funkcióját igénybe vehetik. Részletek az alábbi linken.

---

Fókuszban a megyék – 2019. I–IV. negyedév
Megjelent a Központi Statisztikai Hivatal Fókuszban a megyék – 2019. I–IV. negyedév című online kiadványa, mely a főváros mellett hazánk 19 megyéjének társadalmi-gazdasági helyzetéről ad áttekintést a főbb megállapítások, valamint interaktív grafikonok, térképek, táblázatok alapján.
A kiadvány az alábbi linken érhető el.

Területi egységekre vonatkozó további publikációk – a honlapunkról és a kiadvány felületéről közvetlenül is – elérhetők kész táblagyűjteményünkből (STADAT-táblák), a Tájékoztatási adatbázisból, a Kiadványarchívumból és a Módszertanból.

---

Internet Archive
A koronavírus-járvány miatt 1,4 millió e-könyvet tett szabadon kölcsönözhetővé az online könyvtárként is működő Internet Archive. A március 24-én bejelentett lépés célja, hogy a korábbiaknál jóval szélesebb körben válhassanak hozzáférhetővé az IA virtuális polcain csaknem tíz éve halmozódó digitális könyvek, magazinok, újságok és más nyomtatott kiadványok.

Az Internet Archive könyvtárprojektje, a Nyitott Könyvtár (Open Library, OL) lényege, hogy a regisztrált olvasók kikölcsönözhetik a könyvtár gyűjteményében lévő kötetekről készült szkennelt digitális másolatot. A rendszer eddig úgy működött, hogy egy időben kizárólag annyian férhettek hozzá egy megadott kölcsönzési időre a digitális fájlokhoz, ahány fizikai példány volt az adott könyvből az Internet Archive könyvraktárában. Ezt a korlátot törölték most el, létrehozva vele a Nemzeti Vészhelyzeti Könyvtárat (National Emergency Library, NEL).

---

Cambridge University Press
A Cambridge University Press a koronavírus-helyzetre tekintettel az előfizetett folyóiratok mellett további tartalmakat is elérhetővé tett az egyetem számára 2020. május 31-ig.

Az adatbázisban publikált:

Több mint 700 tankönyv HTML  formátumban:
- A teljes címlista ezen a linken érhető el.

Több mint 700 kötet a Cambridge Companions gyüjteményből:
- Hiteles útmutatókból álló sorozat, amelyet vezető szakértők írtak, és érthető bevezetéseket kínálnak a legfontosabb írókról, művészekről, filozófusokról, témákról és időszakokról.

Több mint 400 kötet a Cambridge Histories gyüjteményből:
- Világszerte elismert, mintegy 400 kötetből álló sorozat, amely 15 tárgyterületet fed le a humán- és társadalomtudományok, a politika, a kultura, a történelem, irodalom, filozófia, vallástudomány, zene és művészetek területére összpontosítva.

Több mint 170 kötet a Cambridge Elements gyüjteményből:
- Egy új koncepció a tudományos kiadványok és a tudományos kommunikáció terén. Ötvözi a könyvek és a folyóiratok legjobb tulajdonságait. Eredeti, tömör, tekintélyes és szakértői áttekintéssel ellátott  tudományos kutatásokból áll. Vezető tudósok által szerkesztett sorozatok, melyek átfogóan mutatják be a művészetet és a tudományt érintő tudományágak legfontosabb témáit.

A Cambridge Companions, History és Elements gyűjtemények teljes címlistája az alábbi linken érhető el.

---

OSZK webarchívum
A koronavírus-járvány miatt 2020. március 31-től nyilvánosan is elérhetővé tette webarchívumát az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK). Az online gyűjteményben tematikusan gyűjtött honlapok, kiemelt eseményekhez kötődő online hírek, továbbá átfogó jelleggel elvégzett „webaratások” eredményei között kutathatnak az érdeklődők. Nemcsak a magyar identitás szempontjából fontos dokumentumokat találunk itt, hanem az interneten már nem hozzáférhető online tartalmakat is. A webarchívum az alábbi linken érhető el.

---

Digipédia
2020. március 31-től ingyenesen hozzáférhetővé vált a koronavírus-járvány miatt a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. szakemberei által kifejlesztett és működtetett Digipédia kulturális és oktatási adatbázis. Ennek keretében magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait teszik ingyenesen elérhetővé. A Digipédia több mint adatbázis: nemcsak digitalizált dokumentumokat kínál, hanem olyan módszertani javaslatokat is ad, amelyekkel a tanárok megtervezhetik digitális óráikat, illetve feladatokat és azok megoldásait is ajánlja a felhasználók részére. Az adatbázis az alábbi linken érhető el.

---

Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MANDA)
A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. 2020. március 31-től a jelenlegi helyzetre tekintettel ingyenesen és bárki számára hozzáférhetővé tette a Magyar Nemzeti Digitális Archivum nevü adatbázisát. A gyűjtemény célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele, így nyújtva betekintést partnerei állományába. Felfedi a kulturális tartalmakat, amelyeknek holléte egységes adatbázis híján nehezebben lenne beazonosítható. Az adatbázis az alábbi linken érhető el.

---

ProQuest Coronavirus Research Database
A ProQuest kiadó 2020. április 1-jén indította el a ProQuest Coronavirus Research Database szolgáltatását. A különálló adatbázis a COVID-19 koronavírussal kapcsolatos nyílt elérésű, válogatott forrásokat teszi közzé a megszokott ProQuest platformon. A világ vezető kiadóinál megjelent több ezer nyílt elérésű cikket, valamint megjelenés előtti jelenlegi kutatási anyagokat dolgoz fel pre-print repozitóriumokból, pl arXiv-ből.   
Egyetemi hálózatból az alábbi linken érhető el.

 ---

ProQuest segítség a távoktatáshoz
2020. június 19-ig ötven kiadó –  köztük a Springer, az Elsevier Health, a Taylor and Frances, a Wiley stb. - engedélyezte, hogy a korábban megvásárolt e-könyveiket a ProQuest a könyvtáraknál korlátlan elérésűvé tegye, tekintet nélkül hány egyidejű felhasználóval vették azt meg. A most megvásárolandó e-könyveket is ugyanígy, 2020. június 19-ig korlátlan felhasználó számmal látják majd az intézmények ezektől a kiadóktól.

---

Digitalstand
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) ingyenes hozzáférhetőséggel elérhető adatbázisainak köre új lehetőséggel bővült. A könyvtár segítséget nyújt a napilapok-, hetilapok-, és szaklapok otthoni olvasásához. Az adatbázis regisztráció után az alábbi linken érhető el!

Emellett elkészült a FSZEK által elektronikusan is előfizetett, magyar nyelvű folyóiratok távoli elérését biztosító felület kezelését bemutató videó is.

---

Elsevier próbahozzáférés
A kutatók és a könyvtárak további munkájának biztosítása érdekében az Elsevier kiadó  2020. április 6-tól kéthónapos ingyenes próbahozzáférést nyitott meg az NKE számára a következő Elsevier megoldásokhoz.
A távoli hozzáférést a felhasználók intézményi e-mail cím alapján otthonról is tudják igényelni az alábbi oldalon.
 
Ebooks:
- A ScienceDirect több mint 39 000 alapvető információkat szolgáltató könyvhez biztosít hozzáférést.

Cell Press folyóiratok,
Több mint 50 fizikai, élet-, föld- és egészségtudományi folyóirathoz nyújt hozzáférést.

SciVal,
Átfogó hozzáférést ad a világ mintegy 230 országában működő több mint 14.000 kutatóintézetének és társult kutatójának kutatási teljesítményéhez, Lehetővé teszi a kutatási teljesítmény megjelenítését, a referenciaértékek összehasonlítását a versenytársakhoz viszonyítva, stratégiai partnerségek kialakítását, az új, feltörekvő kutatási trendek azonosítását és elemzését, valamint egyedileg testreszabott jelentések készítését.

Funding Institutional (Intézményi finanszírozás),
Több mint 18.000 aktív finanszírozási lehetőség, több mint 3 millió kutatási támogatással kapcsolatos információ érhető el a finanszírozók számára. 

Reaxys beleértve Reaxys gyógyászati ​​kémia,
A Reaxys integrált kémiai adatok irodalmi közlésének helye. Ez a legnagyobb gyűjteménye a kísérletileg igazolt anyagtulajdonságoknak és a reakcióknak. A gyógyszerkémiai rész a legátfogóbb forrás az anyag bioaktivitási adatokkal kapcsolatban.

Nagyon sokoldalú, többcélú és naprakész orvosbiológiai adatbázis. 1973-tól napjainkig terjedő legfontosabb nemzetközi orvosbiológiai irodalmat tartalmazza. Az összes cikket mélyrehatóan indexelik.
 
Online tréningek:

Ebooks: április 8.: ScienceDirect Books: High Impact, Relevant Content

Cell Press folyóiratok: április 21. 15 óra: Best Practices in Submitting Research for Highly Selective Journals

április 7. Data behind SciVal,
április 9, 10 óra: Visualize research performance – Module Overview
április 14, 10 óra: Benchmark your progress
április 15. 10 óra: Reports - how to use templates
- április 15. 14 óra: How to measure your Research? Performance in data world?
április 16, 10 óra: Develop collaborative partnerships and analyse research trends
április 21, 10 óra: Institutions and Countries
április 23, 10 óra: Researchers and Publication Sets
április 28. 10 óra: Topics, Research Areas and Journals
 
Funding Institutional:
április 22. 10 óra: Check your research funding opportunities based on your current output!
 
Reaxys: 
április 14. 12 óra: Introduction to Reaxys and Reaxys Medicinal Chemistry
 
Embase:
-április 21. 12 óra: Introduction to Embase

---

Korona Tanoda
A fennálló járványügyi helyzetben a Web of Science létrehozta saját gyűjteményét a koronavírussal kapcsolatban Korona Tanoda néven. Ez  hasznos forrásokat és képzéseket nyújt a következő témákban:
 
- Clarivate koronavírussal kapcsolatos forrásai,

- Távhozzáférés lehetőségei,

- Lezajlott webináriumok felvételei MP4 formátumban (a felvételek megtekintése nincs időhöz kötve).
 
Az áprilisi webináriumok időpontjai és témái:
 
A webinár során bemutatják, hogy az intézményi adattisztítás során hogyan vesszik figyelembe a gyakran összetett intézményi névváltozatokat. Kitérnek arra is, hogyan tisztítják az adatokat a szerzők, finanszírozószervezetek és kiadók szintjén.
 
A megújult Journal Citation Reports szisztematikus és objektív eszközöket nyújt a világ vezető folyóiratainak értékelésére. Az aktuális és hisztorikus adatok mostantól egyazon módon tekinthetőek meg. Megtudhatjuk azt is, milyen újdonságokkal bővült az InCites Benchmarking&Analytics: kiadók tisztítása, Organization Reports, új kategóriarendszerek (Lengyelország és Lettország).
 
Bemutatják, hogyan kutathatunk okosabban a szakterületen megjelent meghatározó kutások valamint a jelentős folyóiratok feltérképezésének segítségével.

---

Történettudományi Intézet
Online könyvtár, a történelem nagy járványai és Wesselényi apaszerepben". Több mint harminc kötetet tett teljes egészében elérhetővé online a Történettudományi Intézet. Ezzel a lépéssel a járványhelyzetben is segíteni szeretnék a kutatókat, egyetemistákat, tanárokat, diákokat és mindenkit, aki érdeklődik a történelem iránt. A kötetek a szerzők neveinek ABC sorrendjében kerülnek fel az intézet honlapjára, az elérhető könyvek száma folyamatosan frissül.

A középkortól a jelenkorig találunk változatos témájú műveket mind a magyar , mind az egyetemes történet témakörében. A szerzők, szerkesztők között van többek között Balogh Margit, Berend T. Iván, Csukovits Enikő, Demeter Gábor, Fodor Pál, Kecskés D. Gusztáv, Kosáry Domokos, Pók Attila, Sudár Balázs, Tringli István, és Zsoldos Attila is.

Az új online lehetőség a Kiadványtár linken érhető el.

---

Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ)
Az EISZ összegyűjtötte saját oldalán a koronavírus-járvány ideje alatt szabadon hozzáférhető nemzetközi online szakirodalmi források rendszeresen frissülő gyűjteményét, mely az alábbi linken érhető el.
---
Szakirodalmi források a felsőoktatásnak
A jelenlegi helyzetben több kiadó is további online felsőoktatási szakirodalmi forrásokat és online tréningeket tett ingyenesen elérhetővé, ezzel is segítve a kutatók, oktatók és hallgatók munkáját.
 
Annual Reviews: A kiadó valamennyi folyóirata szabadon hozzáférhető 2020. április 30-ig.
 
GeoScienceWorld : 9 földtudományi kiadó könyvei szabadon elérhetők 2020. június 30-ig.

JSTOR: E-könyvek és folyóiratcikkek közel 30 egyetemi kiadótól.

Ohio State University Press: Szabadon hozzáférhető nyelvészeti monográfiák.
 
Project MUSE: Az adatbázis oldalán szabadon elérhetők az alábbi kiadói tartalmak:
- Johns Hopkins University Press (valamennyi könyv és folyóirat)
- Ohio State University Press (valamennyi könyv és folyóirat)
- University of Nebraska Press (valamennyi könyv és folyóirat)
- University of North Carolina Press (valamennyi könyv)
- Temple University Press (valamennyi könyv)
- Vanderbilt University Press (válogatott könyvek)
 
University of Michigan Press: Szabadon elérhető monográfiák 2020. április 30-ig. A könyvek online olvashatók, de letöltésre nincs lehetőség.
 

---

Oxford University Press
A kiadó szabadon elérhetővé tette Epigeum távoktatási anyagok gyűjteményét 2020. május 31-ig. A COVID19 miatt ingyenessé vált további kiadói tartalmak az alábbi linken tekinthetők meg.

---

Sage
Sage Knowledge Platform felületéhez  (tankönyvek, oktatóvideók stb.) 3 hónapos hozzáférési lehetőség igényelhető a kiadótól.


---

Springer Nature
A távoktatás megvósításához nyújt segítséget az oktatóknak és a hallgatóknak a kiadó által szabadon hozzáférhetővé tett 500 egyetemi tankönyv.

---

Online adatbázis tréningek
A járvány miatt a könyvtárak zárva tartása idején még hangsúlyosabb szerepet kapnak az online hozzáférhető adatbázisok nyújtotta információk. A korábbiak mellett további kiadók indítanak online tréningeket az érdeklődőknek gyűjteményeik használatáról.
(a tréningek előzetes regisztrációhoz kötöttek)
 
Claritive Analytics
- 2020. április 15. 11 óra: Discover the data unification in Web of Science.
- 2020. április 20. 9 óra: Újdonságok a Journal Citation Reportsban és InCites Benchmarking&Analyticsben.
(magyar nyelvű webinar) Ismertetés és regisztráció.
- 2020. április 21. 9 óra: A kutatási terület megismerése és intelligens kutatások a Web of Science segítségével (magyar nyelvű webinar). Ismertetés és regisztráció.
- 2020. április 21. 11 óra:What’s new in Journal Citation Reports and InCites Benchmarking & Analytics? 
- 2020. április 22. 11 óra: Access research papers in one click with the Kopernio plugin, and go further to analyse journal usage patterns. Ismertetés és regisztráció.
- 2020. április 29. 11 óra: Get to know your research field with Web of Science and research smarter. 

EBSCO
- 2020. április 21. 12 óra: Research from anywhere, anytime, and any device with EBSCO Mobile App.
Springer Nature 
- 2020. április 9. 14 óra: emote access at Springer Nature. Ismertetés és regisztráció.
- 2020. április 16. 14 óra: Remote access at Springer Nature. Ismertetés és regisztráció.

---

Kutatási területekhez javasolt adatbázisok
Új tartalommal bővült a könyvtár Adatbázis-ajánlók rovata. Az oldalon tájékozódhatnak az adatbázisok távoli elérése mellett arról, hogy mik az egyetem által előfizetett  különösen ajánlott adatbázisok doktori iskolánként és azok kutatási területei szerint. Szintén összegyűjtöttük a  főbb adatbázisokban található tételek számát kutatási területenként, illetve közzzétettünk egy általános leírást az egyetem által előfizetett online szakirodalmi adatbázisokról.

---

Open Access publikálási lehetőségek az NKE által előfizetett adatbázisokban
A könyvtár Adatbázis-ajánlók rovatába folyamatosan frissülő tartalom került fel az open access publikálási lehetőségekről, illetve kedvezményekről. Az NKE által előfizetett adatbázisokban szereplő bizonyos folyóiratok esetén lehetőség van kedvezményes vagy térítésmentes módon publikálniuk az intézményi affiliációval rendelkező levelező szerzőknek. 

---

Statista
Egyetemünk 2020. május 31-ig hozzáférést kapott a Statista adatbázishoz, ami betekintést enged mintegy 600 iparág adataiba és tényeket közöl több mint 150 ország vonatkozásában. Részletekbe menő statisztikákat találhatunk többek között az alábbi témakörökben: fogyasztási cikkek, internet világa, média és reklám, kiskereskedelem és kereskedelem, sport és rekreáció, technológia és telekommunikáció, szállítás és logisztika, utazás, turizmus. Jelentésekhez, dokumentációkhoz, felmérésekhez férhetünk hozzá. Piaci tanulmányokat, ipari- és iparági jelentéseket, globális üzleti jelentéseket, márka- és országjelentéseket olvashatunk. Eszközei segítségével tanulmányokat, vállalati adatbázisokat, üzleti terveket kereshetünk. Az adatbázisban található statisztikai adatokat infografikák formájában is megtekinthetjük.

---

SciTech Premium Collection
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hálózatán 2020. június 26-ig elérhető a ProQuest kiadó SciTech Premium Collection gyűjteménye, ami teljes szövegű adatbázisok mellett bibliográfiákat is tartalmaz a természettudomány illetve műszaki tudományok területéről. A bibliográfiákban való keresést a kiadó tezauruszai segítségével is tudjuk pontosítani.
 

A gyűjtemény tartalma:

Természettudományok területén:

- Víztudomány, meteorológiai és földtudományi gyűjtemény: ASFA, Water Resources Abstracts, Oceanic Abstracts,
   Meteorological & Geoastrophysical Abstracts (MGA)

- Agrártudomány és környezettudományi gyűjtemény: Agricola

- Biológia: Medline, Toxline és egyéb absztraktok

 

Műszaki tudományok területén:

- Mérnöktudományi, anyagtudományi, gyűjtemény: Metadex, Civil Engineering Abstracts, Copper Library,

- Fejlett technológia és számítástechnikai gyűjtemény:  Advanced Technologies & Aerospace Index

---

ProQuest Ebook Central platform tréning.

Az elektronikus források elérhetősége a jelenlegi helyzetben felértékelődik. Így gondolja ezt a ProQuest is, mely oktatási- technológiai vállalatként adatbázisok és multimédiás gyűjtemények mellett 1.3 millió elektronikus könyvet tesz elérhetővé több ezer tudományos kiadótól az Ebook Central platformom.

A 2020. május 13-án 11. órakor kezdődő magyar nyelvű tréningen e-könyvek használatáról, a platform működéséről lesz szó.

A magyar nyelvű tréningre a Register gombon lehet feliratkozni.

---

OSZK webarchívum - Koronavírus járvány 2020

Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) webarchiválási tevékenységének tematikus mentései kiterjednek a magyarországi koronavírus járványra is, melyet 2020. március 10-től kezdődően archiválnak.
A nemrég elindult új honlapon már listázni lehet az egyes mentésekhez tartozó honlapok listáját.
---

COVID: Tudástérkép és Tudásbázis Portál

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szakmai és tudományos információmennyiség hétről hétre növekszik, de a felhasználható tudás jelentős része látens és fragmentált, ami alapvető információkezelési kihívások elé állítja a szakmai közösséget. A járvány megfékezéséhez szükséges tudományos és szakértői munka támogatása céljából létrehozták a COVID tudástérkép és tudásbázis platformot. A portál célja a COVID-19 járványhoz kapcsolódó multidiszciplináris tudásbázis szisztematikus feltérképezése és strukturálása, valamint ezen globális tudásvagyon belső szerveződésének feltárása. Elsődlegesen bibliometriai módszereket használtak annak kutatására, hogy miként épül fel az a szakirodalmi háttér, amely a lehető legszélesebb értelemben összekapcsolható a pandémiával. A kutatástámogató rendszer (research intelligence) első fázisa önkéntes ipar-akadémia együttműködésben valósult meg a Pro-Sharp Hungary Kft. és a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ Tudományelemzési és tudománypolitikai Osztályának közreműködésével.

A bibliometriai szakértelmet és szoftvermérnöki tudást ötvöző projekt eredményeként létrejött tudástérkép az alábbi nyilvános webapplikáción keresztül tekinthető meg.

---

Az Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár minden telephelyén újraindítjuk a szolgáltatásokat május 25-től. Egységesen hétfőtől-csütörtökig 9-től 14-ig, pénteken pedig 9-től 13-ig várjuk az olvasókat.

---

ProQuest Ebook Central webtraining

A ProQuest E-könyves tréningjének következő része az admin felülettel foglalkozik, 2020. május 21-én délelőtt 11-kor.

A tréningre az alábbi linken regisztrálhatnak.

---

Wiley kiadó online publikációs workshop

Az angol nyelvű bemutatón előadást tartanak a publikálás menetéről, különös tekintettel az Open Access publikálásra, valamint folyóiratszerkesztők osztják meg tapasztalataikat a minél hatékonyabb cikkíráshoz és cikkbenyújtáshoz.
A kiadóval kötött „read and publish” szerződés alapján a konzorciumi intézmények munkatársai további költségek és adminisztráció nélkül nyílt hozzáféréssel jelentethetik meg elfogadott tanulmányaikat: 
 
A workshop időpontja: 2020. május 26. (kedd) 13 óra

Az esemény előzetes regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken keresztül tudnak megtenni. 

A webináriumi belépésre kérjük használják az alábbi linket.

---