NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Megjelent az EKÖP pályázat hallgatóknak, oktatóknak és kutatóknak!

Első alkalommal hirdeti meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott kiválósági ösztöndíj pályázatot, az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Programot (EKÖP), amely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal korábbi nagy sikerű ösztöndíjprogramját, az Új Nemzeti Kiválóság Programot váltja fel.

Az EKÖP célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatók a felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása. A Program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási tevékenységet folytatnak.

A Programban egy teljes kutatói életpályát támogató modellt valósul meg, így helyet kapnak az alap szakos hallgatók ugyanúgy, mint a fiatal oktatók és kutatók.

Pályázati kategóriától függően a pályázók havonta akár 250.000 Ft. szabad felhasználású támogatást is elnyerhetnek, akár 12 hónap időintervallumra is.

Benyújtási határidő: 2024. június 23.

A pályázati kiírás, valamint az általános tudnivalók IDE kattintva megtalálhatók.

A pályázatokat és a felmerülő kérdések az ekop@uni-nke.hu e-mail címre küldhetők.


Címkék: EKÖP