NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Csontváry Program tájékoztató - 2022/23 őszi félév

MAGYAR KULTÚRA FELFEDEZÉSE – CSONTVÁRY PROGRAM
 

Kedves Hallgató!
 

A Csontváry Program keretein belül elérhető előadások és egyéb kulturális programok a 2022/23-es tanév őszi félévében szabadon választható kurzusként újra meghirdetésre kerülnek „A magyar kultúra felfedezése – Csontváry Program” elnevezéssel.

A Csontváry Program az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárságának felsőoktatási programja, melynek célja kulturális örökségünk azon értékeinek megismertetése a hallgatókkal, amelyek hozzájárulhatnak nemzeti identitásuk kialakításához, megtartásához és erősítéséhez, különböző előadásokon és művészetpedagógiai foglalkozásokon való részvételi lehetőség biztosítása által. A közszolgálati, közigazgatási terület azon hivatások közé tartozik, melynek kiemelt szerepe kell, hogy legyen az igényes magyar kultúrát kedvelő és értékelő közönség megtartásában, így a kurzusokra való jelentkezéssel egy azt tematikusan bemutató programsorozaton vehetnek részt az érdeklődő hallgatók.

Résztvevő intézmények, programok:

https://www.uni-nke.hu/oktatas/csontvary-program/202223-tanev-oszi-felev-programjai

Tantárgy/kurzusfelvétel:

A tantárgy a Neptun rendszerben az ÁTKTM48 tantárgykód alatt található. A tantárgy kurzuskódjai beszédesek, tartalmazzák a kulturális intézmény rövid nevét és a program napját. A Megjegyzés rovatban bővebb információkat találnak a programokról. A kurzustípusokat (elmélet, gyakorlat, kontaktóra nélküli, szeminárium, órarenden kívüli) kérjük ne vegyék figyelembe, ezek technikai beállítások, a jelentkezésekhez szükségesek. A Neptun rendszer úgy van beállítva, hogy minden kurzustípusból csak egyet tud és kell felvenni, azon csak a tárgyfelvételi időszak alatt tud változtatni a rendelkezésre álló létszámkeret függvényében. A létszámokat nem áll módunkban változtatni. A programokkal kapcsolatos technikai információkat – megközelítés, részvétel igazolása – az alábbi linken találják meg: link

A részvétel igazolására szolgáló nyomtatványt az alábbi linkről tudják letölteni:
https://www.uni-nke.hu/document/uni-nke-hu/Csontv%C3%A1ry_al%C3%A1%C3%ADrand%C3%B3_formanyomtatv%C3%A1ny.docx
Ezt a nyomtatványt kell kinyomtatni minden hallgatónak, majd minden jelenléti programra magával vinni, mivel ezen történik meg a részvétel igazolása a helyszínen.

Tantárgy teljesítés feltételei:

A tantárgy teljesítéséhez, azaz az aláírás és az évközi jegy megszerzéséhez mind az 5 programon részt kell venni, továbbá a programokat követő 2 napon belül ki kell tölteniük egy online kérőívet, mely tartalmaz zárt és nyílt kérdéseket is, valamint a részvétel igazolására szolgáló nyomtatvány eredeti példányát is le kell adniuk.  Az 5 alkalomból 1 hiányzás fogadható el, melyet orvosi igazolással kell igazolni. A részvétel igazolására szolgáló nyomtatványt az utolsó programon való részvételt követően, de legkésőbb 2022. december 12-ig kell leadni a Társadalmi Kommunikációs Tanszék ügyintézőjénél Metzner Györgynénél a Szárnyépület 223-os irodájában, az alábbi ügyfélfogadási időben: Hétfő-Kedd: 8-10, 13-15
Szerda-Csütörtök: 10-12, 14-16

Kérdőív linkjei: 

1.    Szépművészeti Múzeum: https://forms.gle/UaZygQnB775TzZQN7

2.    Fővárosi Nagycirkusz: https://forms.gle/q52NtqVLKbwWnWRi7

3.    Magyar Zene Háza: https://forms.gle/RkZCScEinX3mVv176

4.    Nemzeti Színház: https://forms.gle/ijQLopVvwJac7trC6

5.    Magyar Állami Operaház: https://forms.gle/b37WTV4QPPVhFZQq6


 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy kísérő a programokra nem vihető!


A szabadon választható tárgy keretein belül látogatott alkalmakon a részvétel ingyenes.
 

Kérdés esetén a csontvary@uni-nke.hu email címre írjanak.  

 

Oktatási és Tanulmányi Iroda