NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

XXIII. Euroatlanti Nyári Egyetem Euroatlanti Közösség: Múlt és jövő

Magyarország NATO-csatlakozása óta immár 23. alkalommal rendezzük meg az Euroatlanti Nyári Egyetemet. A neves biztonságpolitikai szakértők bevonásával szervezett képzésen a résztvevők előadások, szemináriumok, valamint kötetlen programok során ismerkedhetnek meg Magyarország és Európa környezetének globális biztonságpolitikai folyamataival.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézete, valamint a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár közös szervezésében megvalósuló rendezvény tervezetten 60 résztvevő számára ad lehetőséget arra, hogy a képzésen elsajátított tudást és készségeket beépíthessék tanulmányaikba, szakmai munkájukba.

A 2024. július 22-26. között Pápán megvalósuló nyári egyetem helyszíne a Magyar Honvédség Bázisrepülőtere lesz. Az egyetemen foglalkozunk majd napjaink legfontosabb geopolitikai konfliktusainak nagyhatalmak szempontjából történő értelmezésével, kiemelten az orosz-ukrán háború és a közel-keleti konfliktus stratégiai kérdéseinek bemutatásával, a NATO és az Európai Unió elmúlt évtizedeinek értékelésével és a térségünkben található országok tagságát érintő tapasztalatok feldolgozásával, valamint a Magyar Honvédség védelmi fejlesztéseinek értékelésével.

Jelentkezési határidő: 2024. május 31.

Az elméleti felkészítés mellett törekszünk a gyakorlati tapasztalatok megosztására is. Ennek érdekében a résztvevők megismerhetik a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér tevékenységét és az általuk alkalmazott eszközöket.

A 23. Euroatlanti Nyári Egyetem ismételten lehetőséget biztosít arra, hogy a legfontosabb biztonságpolitikai kérdéseket közösen is megvitathassuk. További információk, valamint a jelentkezési lehetőségek IDE kattintva elérhetők.


Címkék: nyári egyetem