NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Szakmai napok a Ludovika Collegiumban

A vizsgaidőszak lezárása után megtartotta szakmai napjait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Collegiuma február 1. és 3. között. Ebben az időszakban a közösségi programok mellett hangsúlyt fektettek a szakmai előadásokra is, a szervezők különböző témákban tartottak vitaesteket és workshopokat.

Mitől lesz kreatív egy tanulási folyamat? – vetette fel Velkey György László, a Ludovika Collegium programigazgatója az intézmény szakmai konferenciasorozatának második napján, ahol kreatív tanulási workshopot tartottak közösen a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzser Központjának oktatói és az NKE munkatársai. Az esemény megnyitóján felszólalt Christián László r. dandártábornok, az NKE oktatási rektorhelyettese, aki úgy fogalmazott: az NKE az együttműködés egyeteme, amely nyitott arra, hogy a Semmelweis Egyetemmel közös kutatásokat végezzen. Ennek eredményeképp a két intézmény meghirdetett egy közös tantárgyat, Kríziskommunikáció néven. Lám Judit, a Semmelweis Egyetem dékánhelyettese kiemelte, hogy erre a workshopra a legkreatívabb oktatói csoportot hozták el, ami elősegíti, hogy a hallgatók között is elinduljon a párbeszéd.

A workshopon résztvevő diákok megismerkedhettek az önirányító tanulás, az interaktív tanulás, az esettanulmány alapú oktatás valamint az aszinkron elnevezésű tanulási módszerekkel. Emellett arról is kifejthették véleményüket a hallgatók, hogy hogyan alakítja át az életünket a generatív mesterséges intelligencia valamint, hogy szerintük az úgynevezett játékosítás a felsőoktatás tanítási-tanulási folyamatába hogyan illeszthető be.

A háromnapos esemény első napján közéleti beszélgetést hallgathattak meg a résztvevők Varga Rékával, az ÁNTK dékánjával, majd vitaestet szerveztek Soproni Tamás VI. és Kovács Péter. XVI. kerületi polgármesterek közreműködésével, ahol arról beszélgettek, hogy a helyi önkormányzatok, – amelyek szerte Európában több évszázados múltra tekintenek vissza és nagy elismertségnek örvendenek –, mégis folyamatos téma az átalakítása, ugyanis hiába vannak közel az emberekhez, mégis kevéssé ismerjük valódi jelentőségüket. A rendezvénysorozat utolsó napján a Ludovika Collegium hallgatói által készített TDK dolgozatok prezentációját lehetett meghallgatni.

 

Szöveg: Harangozó Éva

Fotó: Szilágyi Dénes 


Címkék: Ludovika Collegium