NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Nincs Ünnepi Könyvhét Ludovika Egyetemi Kiadó nélkül

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) idén 94. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet és 22. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat június 8. és 11. között a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatán a Ludovika Egyetemi Kiadó immár harmadik alkalommal vesz részt.

A négynapos rendezvényt az MKKE és a Budapest 150 – Könyvfőváros által szervezett programok, a résztvevő könyvkiadók műsorkínálata és könnyűzenei koncertek színesítik. A három helyszínen idén 160 kiállító, 146 standdal várja az érdeklődőket.

A Ludovika Egyetemi Kiadó standja az 50-es számot kapta a Duna-korzón, a Marriott Hotel melletti oldalon, ahol számos újdonsággal és korábbról ismert tudományos művekkel várják az érdeklődőket.

„A Ludovika Egyetemi Kiadó Magyarország elismert tudományos könyvkiadójaként magas könyvszakmai követelményeknek megfelelő publikálási lehetőséget nyújt a különböző tudományterületeken és könyvtípusokban az ország jeles tudós szakemberei számára. Az Ünnepi Könyvhét idén is kivételes alkalmat ad arra, hogy az elmúlt időszakban megjelent könyveinket a szélesebb közönség is megismerhesse” – emelte ki Loványi-Petró Ildikó, a Ludovika Egyetemi Kiadó vezetője.

Ízelítő a Ludovika Egyetemi Kiadó az Ünnepi Könyvhéten megjelenő kiadványaiból:

Balázs Géza: Az internet népe

Magyarics Tamás–Mártonffy Balázs (szerk.): Ütközőpályák – Magyarország mozgástere az amerikai-kínai nagyhatalmi játszmákban

Ződi Zsolt: Platformjog

Cs. Kiss Lajos (szerk.): Carl Schmitt fogadtatása a társadalomtudományokban

Boda József: Rendőrök kék barrettben. A rendőri békefenntartás, polgári válságkezelés kézikönyve

A 94. Ünnepi Könyvhét megnyitó programja június 8-án 16 órakor kezdődik a Vörösmarty téren: a díszegyenruhába öltözött Tűzoltózenekar zenés bevonulása után Gál Katalin, az MKKE elnöke köszönti a látogatókat. Ezt követően Margócsy István irodalomtörténész, kritikus, Petőfi Sándor életművének elismert szakértője nyitja meg a Könyvhetet, majd Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Budapest 150 – Könyvfőváros program alkalmából mond ünnepi beszédet, ezt követően a Szép Magyar Könyv 2022 verseny ünnepélyes díjátadója következik. A nyitó nap estéjén Vecsei H. Miklós és alkotótársai – Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján készült QJÚB / A kocka kibontása című legújabb koncertszínházi előadásukat mutatják be a Vörösmarty téri színpadon.

A vidéki, országos megnyitónak Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa ad otthont. Június 9-én Bereményi Géza, Kossuth-díjas író, rendező és Gál Katalin, az MKKE elnöke nyitja meg az országos

könyvheti programsorozatot, melyhez színes programok csatlakoznak Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban.

A megszokott módon elérhető lesz a Könyvhetet kísérő kiadvány, a Könyvheti Prospektus, amelynek nyomtatott verziójából a helyszínen, online formában pedig az Ünnepi Könyvhét weboldalán tájékozódhatnak az olvasók az újdonságokról. A Könyvheti Jegyzékre ebben az évben is a 2023 januárjától megjelenő, magyar nyelven, magyar szerzőtől származó első kiadású művek, illetve klasszikus magyar nyelvű, magyar szerzőjű művek átdolgozott kiadásai, új adaptációi kerülnek fel. A Könyvheti Jegyzéket online formában IDE kattintva érheti el az olvasóközönség.

A 94. Ünnepi Könyvhét június 11-e, vasárnapig tart, ahol a Ludovika Egyetemi Kiadó gondozásában megjelent kiadványok kedvezményesen megvásárolhatók az 50-es standnál.


Címkék: Ünnepi Könyvhét