Rákerült a győztesek neveit tartalmazó szalag a Ludoviceum Kupára

 

Népszerű volt a rendhagyó innovációs verseny, az I. Ludoviceum Kupa, amelyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatói vettek részt. A győztes csapat az első helyért járó kupát is átvehette az Oktatási Központ aulájában. A verseny népszerűsége is azt indokolja, hogy a megmérettetést 2022-ben is megrendezzék, hogy újabb csapatok neve kerülhessen fel a serlegre.

A verseny ötlete a Ludoviceum tantárgycsoport indulásakor merült fel, amikor szép számban jelentkeztek a résztvevők. A három forduló során összesen hetvenegyen mérték össze tudásukat, húsz csapatban. A kupa elnyeréséért húsz pályamunka érkezett a zsűrihez. Az első fordulóban 12 tételmondat közül kellett a csapattagoknak kiválasztani a számukra legszimpatikusabbat, majd 3-5 oldalban újragondolni a kor eseményeit, és a megváltozott cselekményszál jövőbeni következményeit. Az elődöntőbe jutott hat csapatot párbajra ítélték, végül hárman mérkőzhettek meg a döntőben. Az utolsó forduló a vírushelyzet miatt online formában valósult meg, ezért a győztesek akkor nem vehették át az első helyért járó serleget.

A szervezők és a versenyzők szeptember 14-én gyűltek össze az NKE Oktatási Központ aulájában, ahol elsőként Christián László oktatási rektorhelyettes köszöntötte a jelenlévőket és gratulált az elért eredményekhez. „A Ludoviceum tantárgycsoport bevezetése történelmi jelentőségű, amely nagyon fontos célt teljesít. Továbbra is azt kérem Önöktől, hallgató társaiktól, hogy álljanak a nemes ügy mellé és erősítsük közösen célkitűzésünket. Érezze mindenki, hogy nem kötelező tantárgyról van szó, hanem sokkal inkább egy izgalmas, intellektuális utazáson vehetünk részt.”

„Örülünk annak, hogy ez a verseny érdekelte hallgatótársainkat. Nagyon fontos visszaigazolás számunkra, hogy ezt a munkát folytatni fogjuk, kell Ludoviceum Kupa II! – hangsúlyozta Fodor Márk Joszipovics, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke.

A dobogós csapatok névsora már ismert lehet, hiszen az eredményhirdetés még májusban lezajlott, most azonban a kupát is a magasba emelhette az első helyezett De Riscrittori néven induló csapat.

Az I. Ludoviceum Kupa végeredménye:

I. De Riscrittori (Fülöp Adriána, Szántó Viola, Vladár Veronika, Espán Ákos Sándor)

II. NYUSZI (Korsós Blanka, Soltész Anikó, Somogyvári Lilla Virág)

III. A Jó, a Rossz és a Csúf (Németh Domonkos, Takács Márton László, Téren Levente Márton)

 

Szerző: Pálfalvi Zoltán

Fotó: Szilágyi Dénes 


Címkék: Ludoviceum Kupa