NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Sportszerkesztői képzéssel bővül az NKE és a közmédia szakirányú továbbképzése

Újságírói, szerkesztői és az őszi tanévtől kezdődően sportszerkesztői ismereteket sajátíthatnak el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a közmédia együttműködésében zajló szakirányú továbbképzésen a hallgatók. A képzésre diplomások illetve utolsó éves egyetemi, főiskolai hallgatók jelentkezhetnek, a felvételi beszélgetéseket augusztus végén tartják. A 2021/22-es tanév kiemelt témája a sportszerkesztői képzés lesz.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a közmédia meghirdeti szakirányú továbbképzését, amelynek célja, hogy újságírói, szerkesztői ismereteket adjon át a média, azon belül is a közmédia iránt érdeklődő hallgatóknak.

A kétféléves elméleti és gyakorlati képzés az utóbbira helyezi a hangsúlyt, ugyanis az előadók olyan tapasztalatokat, információkat osztanak meg a résztvevőkkel, amelyek munkavállalás során azonnal hasznosíthatók. A képzés gyakorlatorientáltságához hozzájárul az is, hogy az órák jelentős részét (vágás, operatőri- és adásrendezői ismeretek, video- és hangtechnikai képzések) az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. által biztosított helyszíneken, eszközökkel, és tapasztalt szakemberek bevonásával tartják meg.

A levelező rendszerű képzés tematikájában a közszolgálati és kereskedelmi média szerepének elméleti és gyakorlati kérdései, a média működésével kapcsolatos alapvető jogi ismeretek, a társadalmi kommunikáció, valamint a szociálpszichológia tárgyak is szerepelnek.

Az első év tapasztalatai alapján elmondható, hogy a felvett hallgatók jelentős százaléka már a képzés során bekapcsolódott egy-egy szerkesztőség munkájába: a legkülönbözőbb területeken kezdhették meg pályafutásukat a nyomtatott sajtótól az online médián át a televízióig.

A 2021/22-es tanév kiemelt témája a sportújságíró-képzés lesz, a szakma alapjait olyan neves szakemberektől sajátíthatják el a hallgatók, mint Hajdú B. István.

A Közszolgálati média-újságíró és szerkesztő szak nemcsak a leendő médiaszakemberek, hanem mindazok számára hasznos információkkal, tapasztalatokkal szolgálhat, akik munkájuk vagy érdeklődésük révén kapcsolatba kerülnek a médiával.

 

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 18. 24:00 óra

Bővebb információk itt olvashatók.