NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Pótfelvételi 2021 – új lehetőség a bejutáshoz

Elindult a pótfelvételi eljárás. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem számos alap – és mesterképzésén hirdet pótfelvételit nappali és levelező munkarendben egyaránt. Az általános felvételi eljárás eredményeképpen több mint 1900-an kezdhetik meg a tanévet szeptemberben, hozzájuk csatlakozhatnak az új felvételi lehetőség eredményeképpen bejutók.

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon is lehet még jelentkezni nappali és levelező képzésekre. A pótfelvételi eljárásban lehetőség nyílt jelentkezni a doktori végzettséget adó államtudományi osztatlan képzésre, de a fejlesztési programmenedzsment-, kormányzás és vezetés-, valamint az angol nyelven zajló nemzetközi tanulmányok mesterszakra is. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon van még hely egyebek mellett az állami légiközlekedési szak katonai repülőműszaki szakirányán, de a katonai infokommunikáció szakon is. A Víztudományi Kar az építőmérnöki, környezetmérnöki és vízügyi üzemeltetési mérnöki szakokon, illetve a nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia angol nyelvű mesterképzésen várja még a jelentkezőket.

A Rendészettudományi Kar ajánlja a rendőri pálya iránt érdeklődőknek a most induló, négyéves, nappali munkarenden végezhető rendészeti alapszak bevándorlási szakirányát. A hallgatókat az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság hivatásos tisztjelölti jogviszonyában az általános rendőri ismeretek mellett, idegenrendészeti és menekültügyi feladatok ellátására készítik fel. Azonban a pótfelvételi rövid határidői miatt erre a képzésre csak azok jelentkezhetnek, akik ebben az évben már valamennyi alkalmassági vizsgálaton alkalmas minősítést szereztek. De pályázni lehet még nappali és levelező munkarendben egyaránt a rendészeti igazgatási alapszak biztonsági szakirányára, illetve katasztrófavédelmi képzésekre is. A mesterképzések közül pedig a biztonsági szervező, a kriminalisztika polgári szakirány, a rendészeti vezető, és a katasztrófavédelem mesterszak várja a jelentkezőket.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések a felvi.hu honlapon július 29-én jelennek meg. Jelentkezni a felvi.hu felületen lehet, egyetlen képzés megjelölésével.

Jelentkezési határidő: augusztus 08. 24.00 óra. A ponthatárokat augusztus 27-én hirdetik ki.

Az NKE pótfelvételi képzéseinek listája IDE kattintva érhető el.

 

Szerző: Tasi Tibor

Fotó: Nagy Ádám, Nagy Dániel


Címkék: Pótfelvételi