NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Az NKE is részt vesz a Dubaji Világkiállítás előeseményén

A COVID-19 járvány világméretű hatásai alól az EXPO 2020 Dubai Világkiállítás előkészületei, valamint megrendezése sem jelentenek kivételt. Hasonlóan más globális eseményekhez az Expot is elhalasztották, azt valamikor 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg. A halasztás a szervezők számára is lehetőséget teremtett arra, hogy újragondolják, mit kell képviselnie az Exponak a pandémia hatására átalakulóban lévő társadalmi, gazdasági és politikai környezetben. A megváltozott helyzetben az EXPO 2020 Dubai legfontosabb új jelmondatai között a fenntarthatóság mellett a biztonság és az egészségvédelem szerepel. 

A Világkiállítás a történelem során először kerül megrendezésre közel-keleti országban, ahol a kiállításon való részvételért a világ több mint 190 országának különböző intézményei egyszerre versenyeznek. Az NKE Nemzetközi Igazgatósága részéről minden megteszünk, hogy mind szélesebb körben tudja az NKE magát képviseltetni az eseményen, hiszen még az előeseményeken történő megjelenés is kivételes nemzetközi és tudományos kapcsolatépítési lehetőség amellett, hogy az Egyetem sokoldalú oktatási portfóliója is bemutatható szélesebb nemzetközi térben.

A Dubaji Világkiállítás szervezése gőzerővel zajlik és már az előkészületek alatt is számos online, szakmai programot kínálnak az érdeklődőknek. Ilyen – „úgymond” - előesemény a víz tematikájú programhét (Pre-Expo Water Week) keretein belül lezajló „Mi történik a nagyvilágban” („What’s on in the World”) című szekció, amelyre az NKE jelentkezését is elfogadták a dubaji szervezők.

Az NKE képviseletében Szöllősi-Nagy András és Zlinszky János, a Víztudományi Kar oktatói egy-egy rövid videóban beszéltek többek között a víz, a fenntartható fejlődés szerepének fontosságáról és a Kar által kínált magyar és angol nyelvű képzési programokról.

A két rövid video:

 

Minden a víz témaköre iránt érdeklődő oktató, kutató, hallgató figyelmébe szeretnénk ajánlani a Dubaji Világkiállítás Pre-Expo Water Week egyéb szakmai tartalmait és programjait is, amelyet EZEN A LINKEN tudnak elérni.

További kérdések esetén, Zsigmond-Slánic Réka, a NI munkatársa készséggel áll rendelkezésre.

 

Szöveg: Nemzetközi Igazgatóság