NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Versennyel emlékeztek Somorjai Gáborra

Idén 20 csapat részvételével tartották meg a Ludovikán azt a sportversenyt, amellyel immáron második alkalommal emlékeztek a fiatalon elhunyt Somorjai Gábor r. hadnagyra, az NKE SE Tonfa Szakosztály egykori tagjára.

Az eseményre jellemzően a biztonsági szervektől érkeztek négyfős csapatok, akiknek olyan versenyszámokban kellett bizonyítani erőnlétüket és tudásukat, mint például az intézkedéstechnika, a police medical, az erőnlét, a falmászás, az akadálypálya, vagy a lövészet. Érdekesség, hogy a 20 induló csapatból kettőt teljes egészében női versenyzők alkották, illetve az egyik csapat az NKE Rendészettudományi Karának hallgatóiból állt. Az NKE SE öt szakosztálya által szervezett esemény egyik fő célja az emlékezés mellett a sportbaráti kapcsolatok erősítése volt. A versenyt még Somorjai Gáborral együtt találta ki Veres Csaba, az NKE SE tonfa szakosztályának vezetője, aki ennek a versenynek is a motorja volt. A 2018-ban elhunyt rendőrtiszt családja is képviseltette magát az eseményen, ahol kiderült: a szervezők a jövőben szeretnék vándorserleggel erősíteni a verseny folytonosságát. Somorjai Gábor a BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányságán dolgozott nyomozóként. Már gyermekkorában elköteleződött a karate küzdősport mellett, később instruktori minősítést is szerzett. A fiatalok oktatásában is részt aktív szerepet játszott és számos bemutatón vett részt. 2009-től volt az NKE SE Tonfa Szakosztály tagja.

A versenyen a növendék kategóriában a „Kiképzők” csapata, míg az aktív kategóriában a „Készenléti Rendőrség KSZI BTA” együttese bizonyult a legjobbnak.

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes