NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Kihirdették a felvételi ponthatárokat!

Több képzés esetében is 400 pont felett kellett teljesíteniük a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre felvételizőknek - derült ki a felsőoktatási felvételi ponthatárok szerda esti kihirdetésekor. Az intézmény öt karára idén összesen több mint 12 ezer jelentkezés érkezett, ebből 4440 volt az első helyes jelentkezők száma. Közülük az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen 1785-an kezdhetik meg az NKE-n a következő tanévet.

 Az NKE képzései közül idén is a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (NETK) két államilag támogatott, nappali munkarendű alapképzési szakjára volt a legnehezebb bejutni. Legalább 435 pontra volt szükség a nemzetközi igazgatási, és 443 pontra a nemzetközi biztonság- és védelempolitikai szakon a tanulmányok megkezdéséhez. A 2015-től működő kar felvételi követelményeit idén összesen 297-en teljesítették.

A Rendészettudományi Kar (RTK) nappali alapképzései közül a bűnügyi alapképzési szak bűnüldözési és gazdasági nyomozó szakirányaira is nehezen lehetett bekerülni: előbbihez 404, utóbbihoz 385 pontot kellett szerezniük a felvételizőknek. A rendészeti alapképzési szak közrendvédelmi szakirányon pedig 390 pontot kellett elérni a bejutáshoz. A levelező tagozaton a bűnügyi igazgatási szak bűnügyi nyomozó szakirányán alakult ki a legmagasabb ponthatár, itt 416 pontra volt szükség a sikeres felvételihez. Magas pontszám kellett a rendészeti igazgatási szakra való bejutáshoz is, a közrendvédelmi szakirány esetében például 414 pontra volt szükség a sikeres felvételihez. A rendészeti képzések közül népszerűek voltak még a katasztrófavédelem alapképzési szakok, ahol akár 350 pontra is szükség volt a képzésen való részvételhez. Az RTK alap- és mesterképzéseire összesen 685-en jutottak be az általános felsőoktatási felvételi eljárás keretében.

A katonai képzések közül idén az állami légiközlekedési szak két szakirányára volt a legnehezebb bejutni: az állami légijárművezető képzésnél 357, míg a katonai repülésirányító képzésnél 306 pontnál húzták meg a határt. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) alap- és mesterképzései esetében összesen 223-an teljesítették a felvételi követelményeket.

Idén 498 felvételiző jutott be az általános felvételi eljárásban az Államtudományi és Közigazgatási Kar képzéseire. A nemrégiben a képzési szerkezetében is jelentősebb változáson áteső kar képzései közül idén is népszerű volt az osztatlan államtudományi mesterképzés. A doktori címet is adó, államilag támogatott képzésre nappali tagozaton 404, levelező tagozaton 403, illetve költségtérítéses formában 400 ponttal lehetett bejutni. Idén is népszerű volt a közigazgatásszervező alapképzési szak is, amely esetében 385-nél húzták meg a felvételi ponthatárt.

Az NKE legfiatalabb kara, a 2017-től az intézmény keretein belül működő Víztudományi Kar is egyre többféle képzést kínál a felvételizőknek. A Baján folyó környezetmérnöki, építőmérnöki és vízügyi üzemeltetési mérnöki szakokra idén összesen 82 felvételiző jutott be az általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen. Ez mintegy 70 százalékkal magasabb a tavalyi számnál.

A felvételi ponthatárokról bővebben itt olvashat: www.felvi.hu

Az NKE-re felvett hallgatók az augusztus 8-11.-i, tatai gólyatáborban találkozhatnak majd egymással először. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat által szervezett rendezvényen a hallgatók számos hasznos információt is szerezhetnek az egyetemi élettel kapcsolatban. A négy nap alatt közös szórakoztató játékok, sportprogramok, csapatépítők, nyereményjátékok, esténként pedig ismert előadók gondoskodnak a fiatalok kikapcsolódásáról. A rendezvénynek idén a tatai Esély Tábor ad otthont.

További részletek: https://www.facebook.com/events/416129088881398/


Címkék: Felvételi 2018