NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Új egyetemi tanárok az NKE-n

Átvehették megbízólevelüket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új egyetemi tanárai az intézmény szenátusának legutóbbi ülésén. Prof. Dr. Barabás Andrea Tündét és Prof. Dr. Polt Pétert Magyarország köztársasági elnöke nemrégiben nevezte ki egyetemi tanárrá.

Barabás Andrea Tünde a Rendészettudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézet oktatója, vezetője, az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezetője, tudományos főmunkatársa.  Főbb kutatási témái közé tartozik a többi között a mediáció, a latens bűnözés, a szituációs bűnmegelőzés és a viktimológia. Jogi diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán vehette át, doktori fokozatát 1996-ban szerezte meg. Megalapítása óta oktatója és vezetője az NKE Rendészettudományi Kar Kriminológiai Tanszékének, 2015 óta vezetője a Bűnügyi Tudományok Intézetének.

Polt Péter legfőbb ügyész a Rendészettudományi Kar büntetőjogi tanszékének vezetője. 1980-ban szerzett diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Doktori fokozatát 2011-ben kapta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 1995-től 5 éven át volt az állampolgári jogok országgyűlési biztosa általános helyettese, majd 2000 és 2006 között legfőbb ügyész. 2010-ig főosztályvezetőként dolgozott a Legfőbb Ügyészségen, majd ismét legfőbb ügyésznek nevezték ki. Alapítása óta oktatója az RTK Büntetőjogi Tanszékének, amelynek 2015-től tanszékvezetője. Számos nemzetközi szakmai szervezet tagja, így például az Európa Tanács Európai Ügyészek Konzultatív Tanácsának és a Shanghai Európai Büntetőjogi Kutatóközpontnak.

 

Fotó: Szilágyi Dénes