NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Nemzetközi katonai etikai konferenciát rendez az NKE

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem az EURO ISME (The International Society for Military Ethics in Europe) nemzetközi katonai etikai szervezettel közösen Budapesten rendezi az EURO ISME 11. éves konferenciáját 2022. május 18-20. között. A konferencia központi témája a katonai etika kapcsolata a modern hadviseléssel és a modern konfliktusokkal. A szervezők várják a magyar kutatók és előadók jelentkezését többek között a katonai magáncégek működéséhez, az űrháborúhoz, az információs háborúhoz és a kiber háborúhoz kapcsolódó etikai kérdésekkel. A magyar kutatók mentesülnek a regisztrációs díj megfizetése alól.

A konferenciára már lehet jelentkezni. A jelentkezési határidő vége: 2022. február 1. További információ és jelentkezés az EURO ISME honlapján: https://www.euroisme.eu/index.php/en/events/budapest-2022.

Boda Mihály, tanszékvezető, egyetemi docens, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Hadtörténelmi, Filozófiai és Kultúrtörténeti Tanszék (boda.mihaly@uni-nke.hu)

 

Az EURO ISME honlapja az alábbi linken érhető el: https://www.euroisme.eu/index.php/en/

 


Címkék: Főoldali hír 2021