NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Megjelent a 2020/2021. tanévi Új Nemzeti Kiválóság Program pályázati kiírása

Immáron negyedik éve kerül meghirdetésre Egyetemünkön az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott kiválósági ösztöndíj pályázat, az Új Nemzeti Kiválóság Program (továbbiakban ÚNKP).

A Program célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját. A program 2020. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot ösztönzik olyan – alapképzésben, a mesterképzésben vagy a doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorjelöltek, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program a kutatói és alkotói kiválóságot minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatásokat és az innovációt.

A 2017/2018. tanévben a Program keretében 63, a 2018/2019. tanévben 51, a 2019/2020. tanévben 62 kutatási pályázat került ki nyertesen Egyetemünkön, aminek a kivitelezése jelenleg is folyik.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az idei évben az ÚNKP keretében az alábbi kategóriákban biztosít lehetőséget a pályázásra:

·         “Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj:

o   a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejező, a középiskolai tudományos tanulmányi versenyen eredményesen teljesítő, nappali alapképzésre, valamint bármilyen munkarendű osztatlan mesterképzésre jelentkező, elsőéves hallgatók számára.

·         Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj:

o   nappali munkarendű alapképzésen részt vevő és arra jelentkező hallgatók számára.

·         Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj:

o   bármilyen munkarendű mester (/osztatlan) képzésen részt vevő leendő és felsőbb éves hallgatók számára.

·         Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj:

o   bármilyen munkarendű leendő és felsőbb éves doktori hallgatók számára.

·         „Tudománnyal fel!” Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói Ösztöndíj:

o   fiatal kutatók, predoktorok és doktorjelöltek, doktorvárományosok és posztdoktorok számára.

·         Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj:

o   a 2020. szeptember 1. - 2021. augusztus 31. között Bolyai János Kutatási Ösztöndíj keretében ösztöndíjas jogviszonyban álló oktatók számára.

A kategóriák pályázati kiírásai, valamint az általános tudnivalók megtalálhatóak ezen a linken, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium által közzétett hivatalos oldalon és a hivatalos központi oldalon  egyaránt.

A felmerülő kérdéseket a kategóriákhoz tematikusan létrehozott e-mail címekre várjuk, amelyek ezen az oldalon elérhetőek a kapcsolattartók megnevezésével együtt.