Szolgálunk és nézünk!

Hagyományteremtő szándékkal rendez filmfesztivált a Nemzeti Közszolgálati Egyetem március 25-28. között a Ludovika Vívóteremben. Az esemény a hallgatói közösségi élet erősítése mellett a budapestiek számára is izgalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Az NKE-n ebben az évben indult el a Tisza István-program, amellyel egy új fejlődési szakaszba lép a minőséget középpontba helyező intézmény. Ennek részeként a Ludovika Campus további fejlesztésével is azt szeretné elérni az egyetem, hogy az ne csak egy képzőhely legyen, hanem egyben egy kulturális centrummá is váljon. „Egy olyan kulturális teret szeretnénk létrehozni a campuson, amely reményeink szerint az egyetemi polgárok mellett a budapestieknek is kedvelt közösségi helye, szellemi központja lesz” – véli Koltay András, az NKE rektora.

A filmfesztivál szervezői az év legizgalmasabb krimijeit és legérdekesebb drámáit hozzák el a rendezvényre. A mozikedvelők többek között Piedone nyomába eredhetnek, átélhetik a Guerilla izgalmait. A látogatók emellett elmerülhetnek a Kurszk drámájában, betekinthetnek a 64-es betegnaplóba, vagy borzonghatnak az Apró meséken. A vetítések között izgalmas, a filmekhez kapcsolódó pódiumbeszélgetések várják a látogatókat. A március 25-én műsorra kerülő, A 64-es betegnapló című film után például a nyomozók valóságos és filmvászonbéli szerepeiről lesz szó, míg a 27-i, a Guerilla című film kapcsán a szerethető hősök kerülnek a középpontba, valamint a háborús filmek sajátosságairól beszélgetnek a résztvevők.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További részletek a Facebook-on: https://www.facebook.com/events/2069251423153308/