NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Folytatódott az adventi programsorozat

„A gyönyörködés, az öröm gyertyáját szeretném a szívetekben meggyújtani”- mondta el ünnepi gondolataiban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett adventi programsorozat vasárnapi eseményén, a Ludovika campuson.

Az Oktatási Épület aulájában már délelőtt megkezdődtek az adventi programok: kézműves foglalkozással és az egyetemi mikulás ajándékaival várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A délutáni műsorban Böjte Csaba atya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója köszöntötte a jelenlévőket. A szerzetes elmondta, hogy számtalan dologban gyönyörködhetünk az életünk során, például a szülőföldünkben, az itt termett számtalan haszonnövényben, a sok ízben, zamatban. „Nagyon fontos, hogy tudjunk gyönyörködni embertársainkban, így a családtagjainkban, barátainkban és kollégáinkban is, hiszen mindenki olyannak látja magát, amilyennek a másik szeme tükre mutatja”- fogalmazott Böjte Csaba. A ferences rendi szerzetes elmondta azt is, hogy Jézus Krisztusban az életerőt, a tisztaságot tudja a leginkább csodálni és szeretni. Az ünnepi gondolatok elhangzása után Böjte Csaba Horváth József egyetemi főtitkárral közösen gyújtotta meg az adventi koszorún elhelyezett második gyertyát. Az ünnepségen magyar, román és lengyel karácsonyi dalok is felcsendültek Kubinyi Juli, Rosonczy – Kovács Mihály és Könczei Bálint népzenészek jóvoltából, akik a közép-európai népzenei kultúra bemutatása mellett elkötelezett Hungarian FolkEmbassy tagjai. Ezt követően Nagyszalontáról érkező gyermekszínészek Szent Ferenc életéről szóló színdarabot adtak elő az Oktatási Épület aulájában.

Az egyetem adventi programsorozata ezen a héten is folytatódik: vasárnap a többi között Pál István „Szalonna” Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész és együttese műsorát is megtekinthetik az érdeklődők.

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: UNI-NKE advent