NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Látogatás az Indiai Közigazgatási Intézettől az Egyetemen

Az Indiai Közigazgatási Intézettől érkezett delegáció a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre 2018. március 22-én. A professzor C. Sheela Reddy vezette, 23 tagból álló küldöttség tagjai közt az Indiai Légierő, a Haditengerészet és a Védelmi Minisztérium vezető tisztségviselői is jelen voltak.

Az egyetem részéről a delegációt Dr. habil. Nyikos Györgyi, nemzetközi rektorhelyettes, Dr. Peres Zsuzsanna, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes (ÁKK) és Dr. Velikovszki László, az NKI munkatársa fogadta a Ludovika Campus új oktatási épületében.

A magas rangú indiai delegáció magyarországi tartózkodása alatt több fontos közintézményt is meglátogatott, többek között a Külgazdasági és Külügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget. Az egyetemre annak megismerésére és a magyar-indiai oktatási kapcsolatok további bővítése céljából érkeztek a vendégek. A rektorhelyettes köszöntőjét követően Dr. Velikovszki László részletesen bemutatta az intézmény felépítését, működését és nemzetközi kapcsolatait, különös tekintettel a mobilitásra. Ezt követően Dr. Peres Zsuzsanna bemutatta az Államtudományi és Közigazgatási Kart és a Vezető- és Továbbképzési Központot. Az informatív előadások után további együttműködési lehetőségek felvázolására került sor az indiai vendégekkel.

 

Fotó: Szilágyi Dénes

 


Címkék: indiai delegáció