NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Pályázatot hirdet a Magyar Diplomáciai Akadémia

A Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő Magyar Diplomáciai Akadémia meghirdette a jelentkezést ősszel induló Diplomataképző Programjára, amely a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen valósul meg. Az ösztöndíjprogram keretében szervezett képzés szeptemberben kezdődik, két féléven át tart, és elvégzésével a hallgatók tagjai lehetnek Magyarország következő diplomata generációjának.  

A képzésre minden olyan magyar állampolgár jelentkezhet, aki rendelkezik felsőfokú végzettséggel a félév megkezdésekor, továbbá beszéli az angol nyelvet felső-, és valamilyen egyéb idegen nyelvet középfokon. A sikeres felvételizők a tanulmányaik során szakmai ismeretek és készségek elsajátítása mellett számos tréningen is részt vesznek. Külön hangsúlyt kap az idegen nyelvek ismerete: a hallgatók 68 nyelvből választhatnak, melyet utána intenzív tanfolyamon sajátíthatnak el. A megszerzett elméleti tudást minisztériumon belüli és külképviseleti gyakorlat egészíti ki. A programban részvevők betekintést nyerhetnek a Külgazdasági és Külügyminisztérium összetett szervezetének életébe, és közvetlen tapasztalatot szerezhetnek a diplomata hivatásról.

A Diplomataképző Program időtartama: 2024. szeptember 1. – 2025. augusztus 31.

A sikeresen pályázók havi nettó 275.000 forint ösztöndíjban részesülnek.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 5.

A Magyar Diplomáciai Akadémiát 2020-ban alapították azzal a céllal, hogy világszínvonalú hazai és külföldi oktatók bevonásával, nemzetközi szinten versenyképes képzést nyújtson a külügyi szolgálat jelenlegi és leendő tagjai, valamint a gazdasági szféra nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szakemberei számára. A Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó Diplomataképző Program már két évfolyamnyi diplomata utánpótlást nevelt ki.

A pályázati feltételekről, a pályázat és a jelentkezés módjáról az Akadémia oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.