NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Kulturális Örökség Napjai az NKE-n

Idén újra kitárja kapuit az NKE a Kulturális Örökség Napjai programsorozat részeként. 2023. szeptember 16-án több tematikus sétán is részt vehetnek mindazok, akiket érdekel a nemzeti honvédtisztképzés bölcsőjének, a Ludovikának több mint 200 éves története vagy kíváncsiak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek otthont adó Ludovika Campusra.

Az első tematikus séta a Ludovika Történeti Kiállításra kalauzolja el a látogatókat. A Ludovikás hétköznapokat bemutató, izgalmas, interaktív kiállításra a Ludovika Szárnyépület bejáratától indulnak csoportok 09:00 és 11:00 órakor.

A Magyar Királyi Ludovika Akadémia történetét feldolgozó állandó múzeum sokkal több mint egy hagyományos tárlat, hiszen központjában a nemzeti tisztképzés elindítását támogató hazafiak állnak. A Ludovika 1808-1945 közötti időszakát a fejlesztő parancsnokok, a keménykezű, de szeretett és tisztelt tanárok, valamint a tiszti hivatás felé erős akarattal törekedő hallgatók történetein keresztül mutatja be a kiállítás. Több száz korábban soha nem látott műtárgy, fotó és dokumentum, ismeretlen filmfelvételek, modern, digitális vetített és VR élményelemek teszik felejthetetlenné az élményt. A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet a következő linken érnek el az érdeklődők: http://oroksegnapok.gov.hu/seta/1104

A  Ludovika Campust és a Ludovika Huszár Lovardát magába foglaló sétára a Ludovika Főépület bejáratától 09:30, 10:30 és 13:30 órakor indulnak csoportok. A részvételhez szükséges regisztráció a http://oroksegnapok.gov.hu/seta/1093 linken érhető el.

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok magyarországi eseménysorozata, amelyet már ötven országban rendeznek meg 1987 óta, Magyarország 1999-ben csatlakozott a programsorozathoz. A kétnapos program központi témája idén a “Velünk élő örökségünk”.