NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Vezetőváltás az NKE-n

2023. szeptember 1-jétől Kemény Gábor közszolgálati egyetemi docens látja el a fejlesztési rektorhelyettesi feladatokat.

Kemény Gábor közszolgálati egyetemi docens, közgazdász a Budapesti Corvinus Egyetem jogelőd intézményében, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett diplomát. PhD fokozatát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Történettudományi Doktori Iskolájában szerezte meg 2010-ben. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar (ÁNTK) Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének munkatársaként folytat tudományos tevékenységet.

Kemény Gábor 2017–2019 között az Agrárgazdasági Kutató Intézet Horizontális Kutatási Igazgatóságának vezetője, majd 2018-tól egy éven át az intézet megbízott főigazgatója volt. Az OTP Bank Nyrt. Zöld Program Igazgatóságának a Zöld Program szakmai vezető menedzseri feladatainak ellátását követően került az NKE ÁNTK Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetéhez 2023-ban. Ez év augusztus 23-tól az egyetem fejlesztési igazgatójaként tevékenykedett, szeptember 1-jétől pedig az intézmény fejlesztési rektorhelyettese.

Kemény Gábor Kristó Katalin egyetemi docenst váltja tisztségében, aki tartós távollétéig felelősséggel és nagy szakmai felkészültséggel végezte a rábízott feladatot.

 

Fotó: Szilágyi Dénes