NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Új Nemzeti Kiválóság Program

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (a továbbiakban: ÚNKP) Magyarország Kormánya által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram. 

Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját. Az ÚNKP ösztönzi a kimagasló kutatási és alkotói tevékenységet, a kiváló teljesítményt nyújtó, magyarországi felsőoktatási intézménynél kutatást és alkotó tevékenységet folytató – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, 45 év alatti oktatók, kutatók támogatásával. Az ÚNKP a tudományos kutatást és az innovációt a kutatói, alkotói kiválóságot minden tudomány- és művészeti területen figyelembe véve kívánja elősegíteni.


Az ÚNKP a kutatói életpálya egyes szakaszaiban nyújtott nemzetközi színvonalú támogatással a kutatás és innováció területén elősegíti a jövő nemzedék kutatói, művészeti életpályára vonzását, illetve a már pályán lévő kutatók, művészek kutatói, alkotói tevékenységének megvalósulását. A kiválóság támogatása serkenti a versenyt, a kutatói, alkotói korfa kiegyensúlyozottabbá válását, a felhalmozott tudás Magyarországon történő hasznosulását. Az ÚNKP közvetve erősíti a felsőoktatási alapkutatásokat, a kiemelkedő kutatói, alkotói munka támogatásával példaértékű mintát biztosít a kiválóság elismerésére, elősegíti, hogy a magyar intézményekben felhalmozódott szakmai ismeretek, kutatási, alkotói eredmények hozzáférhetővé és felhasználhatóvá váljanak a tudományos, művészi közösség számára.
 

A Programról általánosságban a Minisztérium honlapján tájékozódhat a http://www.unkp.gov.hu/unkp-rol oldalon.

 

Az Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíj Működési Szabályzatát az alábbi linken elérheti: link

Valamint az alábbi linkekre kattintva elérheti a pályázati kategóriák aloldalát:

  1. „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj
  2. Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj
  3. Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj
  4. Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj
  5. „Tudománnyal fel!” Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói Ösztöndíj
  6. Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj

 

Az idei évben a járványügyi helyzetre való tekintettel a pályázatok benyújtására kizárólag elektronikusan van lehetőség! Minden pályázatot az erre dedikáltan létrehozott e-mail címre kérünk megküldeni. Az e-mail címek megtalálhatóak a fenti linkeken elérhető kategóriák aloldalain.

 

A további általános információk kapcsán pedig az ügyfélfogadás helyszínéről, rendjéről az alábbi aloldalon tájékozódhat: KAPCSOLAT.