NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

MTA köztestületi tagság

A Magyar Tudományos Akadémia köztestületét akadémikusok és a Magyarországon szerzett vagy honosított tudományos fokozattal rendelkező személyek alkotják, a köztestületnek körülbelül 15 ezer hazai tagja van.

A PhD fokozattal rendelkező személyek számára kiemelkedő tudományos presztízst jelent az MTA köztestületi tagság, melynek feltétele, hogy a jelentkező publikációs adatai szerepeljenek a Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT) és a szakterülete szerinti illetékes tudományos osztálynak bejelentse, hogy a köztesület tagja kíván lenni. A köztestületi tagság a tudományos életpálya mérföldköveként lehetővé teszi, hogy a jelentkező tudományos tevékenységével részt vegyen a magyar tudomány feladatainak megoldásában.

A felvételi eljárás rendjéről és az MTA köztestületébe történő jelentkezésről itt olvashat részletesebben.

A Magyar Tudományos Akadémiáról és az MTA köztestületi tagságról az MTA honlapján talál bővebb információkat.

A magyar tudományért és társadalomért való elhivatottság erősítésének elősegítése érdekében az Akadémia új küldetési nyilatkozatot fogadott el. A Magyar Tudományos Akadémia célul tűzte ki, hogy a meglévő programjainak magasabb szintre emelése mellett új programokat indít. Ennek keretében elindul a Középiskolai MTA Alumni Program, mely pályaorientációval és a kutatói hivatás ismertetésével kívánja elősegíteni a tudományos élet népszerűsítését és utánpótlását.

Dr. Freund Tamás, az MTA elnökének felhívását az Alumni Programról, az MTA köztestületi tagjainak adatfrissítéséről és a szakmai bizottságok szavazásairól itt olvashatja el.