NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Diákigazolvány Információk

Elektronikus diákigazolvány igénylés

A diákigazolvány igénylés az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szerint teljes egészében elektronikus úton működik.

Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó igazolványt, vagy diákigazolványa megrongálódott vagy elveszett, akkor az alábbiak szerint adhatja le igénylését. (Azon hallgatók, akik a jogelőd intézmény által kiadott diákigazolvánnyal rendelkeznek, továbbra is használhatják azt, adott félévre szóló érvényesítő matricával ellátva).

1.    Lépjen be a Neptun rendszerbe, a Hallgatói Web-en az Ügyintézés/Diákigazolvány igénylés menüpontba.

2.    Az Új felvétel fülön van lehetőség az igénylés rögzítésére:

3.    Ezen a fülön lehet rögzíteni a Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlap 16 karakterből álló NEK azonosítóját kötőjelek nélkül a felső mezőben:

4.    Az igazolvány igénylésének típusát mindenképp szükséges megadni, amelyet az Igénylés típusa legördülő listából lehet kiválasztani: első igénylés, adatváltozás miatt, elveszett, új igénylés téves adatok miatt, előző diákigazolvány sérülése miatt.

Amennyiben a hallgató a diákigazolványán szeretné szerepeltetni a másodlagos intézményét is (ha párhuzamosan több karon, illetve más intézményben is tanulmányokat folytat), akkor másodlagos intézménytől ki kell kérni az ottani diákigazolvány kiadóhely nyomdai kódját – az ún. „F” kódot – és rögzíteni kell az igénylés megfelelő sorába.

5.    Az igénylőlap kitöltésénél csak az állandó vagy tartózkodási cím adható meg, függetlenül attól, hogy a Neptun Rendszerben hány címet rögzítettek. A program az állandó lakcímet ajánlja fel, de ha van tartózkodási címe, akkor a legördülő listából kiválasztható.

Fontos, hogy a magyar címadat esetében a lakcímkártyáján szereplő azonos típusú cím kerül az igazolványra, ezért szükséges ellenőrizni a Neptun rendszerben ezek egyezését.

Abban az esetben, ha nem jelenik meg, vagy nem megfelelő cím látszik, esetleg hibásan jelenik meg, a Tanulmányi Osztályt szükséges felkeresni félfogadási időben és a Neptun rendszerben lévő cím(ek)et pontosítani a tanulmányi előadó segítségével.

6.    Ezt követően a Mentés gombra kattintva rögzíthetjük az igénylést.

 

7.    A diákigazolvány igénylése 2016. január 1-től ingyenes.

Diákigazolvány Kisokos