NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Emléktábla avatás a MH Altiszti Akadémián

Emléktábla avatás a MH Altiszti Akadémián

2018. június 27-én a Rendészeti Oktatási és Kiképző Központ és az NKE Alumni Közösség szervezésben megrendezésre került a Kossuth Lajos Katonai Főiskola BM Határőr Tanszékének 1972. és 2001. közötti működése alkalmából tartott emléktábla avató ünnepség, amelynek keretében emléktáblát helyeztek el az MH Altiszti Akadémia 1. számú épületének falán. A meghívott vendégek között nagy számban voltak jelen a Határőr Tanszék volt oktatói is, akik nagy örömmel üdvözölték egymást és számoltak be rég nem látott kollegáiknak az elmúlt évek eseményeiről, sorsuk alakulásáról.

Az ünnepségen a Készenléti Rendőrség Zenekara által eljátszott Himnuszt követően, dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes ünnepi beszéddel köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Ezt követően Dr. Virányi Gergely nyugállományú határőr dandártábornok emlékezett meg a határőrképzés és a határőr tanszékek közel 30 éves történetéről. Bozó Tibor dandártábornok az Altiszti Akadémia parancsnoka, beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy előzetes bejelentés alapján mindig szívesen fogadják az ott végzett volt hallgatók látogatását. Az emléktábla mindig megtekinthető, illetve megkoszorúzható.

Az ünnepi beszédek után leleplezésre került az Emléktábla. A rendezvény zárásaként, a meghívott vendégeknek Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy úr, BM oktatási főszemlélő tartott ünnepi pohárköszöntőt, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Alumni Közössége a résztvevőknek emléklapot adott át az esemény alkalmából.  

Köszönjük a volt munkatársaink részvételét a rendezvényen.

 

NKE Alumni Közösség