Az NKE Alumni Közösség első tanulmányi és közösségépítő kirándulása Egerben

Az NKE Alumni Közösség első tanulmányi és közösségépítő kirándulása Egerben

 

Az NKE Alumni Közösség 2019. október 23-án közösségépítő szakmai utat szervezett Egerbe. A kirándulás témája „Tisztelgés az Egri Hősök Emléke előtt” volt. Az időpontválasztást aktualitása, hogy a törökök többszörös próbálkozás után 1552. október 17-én adták fel az egri ostromot.

A szakmai úton az alumni tagok és kísérőik vettek részt, összesen 45 fő. A buszúton kiosztott érdekes tudományos cikkek segítségével mindenki részletesen megismerkedhetett az egri ostrom történetével és feleleveníthette 1552 őszének történéseit. A tanulmányi kirándulás első állomása az Egri Vár volt, ahol az Alumni Közösség ünnepélyes keretek között koszorút helyezett el. A koszorúzást Kertész Zoltán ny. alezredes úr ünnepi beszéde követte, melyben történelmi korszakokon átívelve emlékezett meg az Egri Hősökről és a nap aktualitásáról, az 1956-os forradalomról is. A várlátogatás után közös ebéd, majd városnézés következett. A kirándulás utolsó mozzanataként a Közösség a Szépasszonyvölgybe látogatott, ahol kézműves vásárok és boros pincék fogadták az érdeklődőket.

Hazafelé a résztvevők kvízt tölthettek ki, melyben Eger városával és az egri ostrommal kapcsolatos kérdések megválaszolásával tehettek bizonyságot a kirándulás alatt szerzett, vagy már meglévő történelmi ismereteikről.

A Közösség által szervezett további programokról a hírlevélben és a honlapon adunk tájékoztatást.