NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Az NKE Alumni Közösség első tanulmányi és közösségépítő kirándulása Egerben

Az NKE Alumni Közösség első tanulmányi és közösségépítő kirándulása Egerben

 

Az NKE Alumni Közösség 2019. október 23-án közösségépítő szakmai utat szervezett Egerbe. A kirándulás témája „Tisztelgés az Egri Hősök Emléke előtt” volt. Az időpontválasztást aktualitása, hogy a törökök többszörös próbálkozás után 1552. október 17-én adták fel az egri ostromot.

A szakmai úton az alumni tagok és kísérőik vettek részt, összesen 45 fő. A buszúton kiosztott érdekes tudományos cikkek segítségével mindenki részletesen megismerkedhetett az egri ostrom történetével és feleleveníthette 1552 őszének történéseit. A tanulmányi kirándulás első állomása az Egri Vár volt, ahol az Alumni Közösség ünnepélyes keretek között koszorút helyezett el. A koszorúzást Kertész Zoltán ny. alezredes úr ünnepi beszéde követte, melyben történelmi korszakokon átívelve emlékezett meg az Egri Hősökről és a nap aktualitásáról, az 1956-os forradalomról is. A várlátogatás után közös ebéd, majd városnézés következett. A kirándulás utolsó mozzanataként a Közösség a Szépasszonyvölgybe látogatott, ahol kézműves vásárok és boros pincék fogadták az érdeklődőket.

Hazafelé a résztvevők kvízt tölthettek ki, melyben Eger városával és az egri ostrommal kapcsolatos kérdések megválaszolásával tehettek bizonyságot a kirándulás alatt szerzett, vagy már meglévő történelmi ismereteikről.

A Közösség által szervezett további programokról a hírlevélben és a honlapon adunk tájékoztatást.