NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Hungary Foundation programok

A Hungary Foundation Alapítvány (HF) egy washingtoni székhelyű nonprofit szervezet, melynek célja hazánk és az Egyesült Államok közötti oktatási és kulturális kapcsolatok erősítése.

A 2013-ban alapított szervezetet azzal a céllal hozták létre, hogy "megőrizze és elősegítse a magyar kultúra, művészet és tudomány megbecsülését az Egyesült Államokban azáltal, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a magyar történelemre, művészetekre, kultúrára és tudományos eredményekre az Egyesült Államokban, intézményes keretet biztosít az Egyesült Államokban élő magyar diaszpóra felé irányuló programokhoz, elősegíti a magyar-amerikai kapcsolatokat, gyakornoki, ösztöndíj- és tudományos csereprogramokat generál".

Az Egyesült Államok azért is különleges ország Magyarország számára, mert ma itt él a legnagyobb magyar diaszpóra, közel 1,6 millió amerikai magyar, akik az amerikai társadalom fontos tagjaivá váltak, miközben ápolják és táplálják magyar gyökereiket és hagyományaikat.

Az Alapítvány küldetését és céljait az amerikai-magyar szervezetek támogatásával, valamint a magyar és amerikai állampolgárok és intézmények közötti interakciót és együttműködést erősítő programok támogatásával valósítja meg. Az Alapítvány különösen a kulturális, oktatási és tudományos tevékenységek támogatására összpontosít.

A HF ösztöndíjak rendkívül sokszínűek, a jelenleg nyitott lehetőségekről az alapítvány honlapján tájékozódhatnak: