NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Az Erasmus+ programban résztvevő fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő pénzügyi támogatására

A Tempus Közalapítvány a felsőoktatási intézményekkel együttműködésben kiegészítő támogatásra vonatkozó pályázatot hirdet meg azon fogyatékossággal élő és/vagy tartósan beteg hallgatók és felsőoktatási munkatársak részére, akik Erasmus+ mobilitási támogatást nyertek el a  2024/2025-ös és 2025/2026-os tanévre. A támogatás célja egyenlő esélyt nyújtani a felsőoktatás területén is az egészségügyi akadályokkal küzdő kiutazók számára.

1.)    Pályázat benyújtása: A pályázók a kiegészítő támogatásra irányuló pályázatot a küldő intézményükhöz nyújtják be.

-          Hallgatók esetében a havi 250 eurót meg nem haladó igény esetében nem szükséges az igényelt tételeket felsorolni, és tételes elszámolásra sincs szükség.

-          Amennyiben a mobilitás megvalósításához havi 250 eurót meghaladó kiegészítő támogatásra van szüksége a hallgatónak vagy másik esélyegyenlőségi szempont szerint is pályázott, további kiegészítő támogatás is igényelhető. Ebben az esetben a pályázati űrlapon a pályázónak tételesen fel kell sorolnia, hogy milyen tételekre mekkora összegű támogatást igényel. Ammenyiben más esélyegyenlőségi szempont is támogatásban részesül a hallgató, számlákkal szükséges igazolnia a teljes megítélt támogatás felhasználását a mobilitás lezárultakor.

-          A pályázónak a kiegészítő támogatásra irányuló pályázatához Kórtörténeti összefoglalót vagy háziorvosi/szakorvosi igazolást kell mellékelnie, ami alátámasztja és hitelesíti a kórtörténeti összefoglalót, igazolja a betegség, fogyatékosság meglétét, illetve az igényelt tételek szükségességét.

2.)    Beadási határidők: A felhívásban meghirdetett 6 beadási határidőre lehet pályázatokat benyújtani az intézményekhez: 2024. május 24.; 2024. november 22.; 2025. február 21.; 2025. május 23.; 2025. november 21.; 2026. február 20.

3.)    Benyújtandó dokumentumok:

-          Hiánytalanul kitöltött pályázati űrlap elektronikus verziója (xlsx fájl)

-          A pályázati űrlap aláírt szkennelt verziója

-          A kötelező melléklet(ek) szkennelt verziója

4.)    Bírálat: A pályázatok formai bírálatát a küldő intézmény végzi, azonban az orvosszakértők javaslata alapján a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma hoz döntést a pályázatok támogatásáról és a támogatás mértékéről.

A támogatás felhasználása és elszámolás: A havi 250 eurót meghaladó hallgatói igény, illetve munkatársi igény esetén a támogatást tételesen kell igényelni. Hallgatók esetén a havi 250 eurót meg nem haladó támogatásról csak abban az esetben szükséges tételesen elszámolni, ha a hallgató más szempont szerint is részesül esélyegyenlőségi támogatásban. A kiegészítő támogatás kizárólag a pályázatban igényelt és Tempus Közalapítvány Kuratóriuma által elfogadott költségtételekre használható fel.

Adatkezelési tájékoztató_SN.pdf
PDF letöltése
Erasmus+_SN_palyazat_egyeni_urlap_2024_25_26_HU.xlsx
Excel letöltése
SN_pályázati_felhívás_2024_2025_2026_HU.docx
Word letöltése