NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Kölcsönzés

(Az oldal utolsó módosítása: 2022. január 14.)

A beiratkozott, érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasó jogosult dokumentumok kölcsönzésére. A kölcsönözni kívánt dokumentumok a szabadpolcokról kiválaszthatók, illetve kérőlappal a raktárból kikérhetők. A könyvtári dokumentumállományban való tájékozódásra az elektronikus katalógus (OPAC), illetve az archív állomány esetében a cédulakatalógusok szolgálnak. Kölcsönzéshez innen kereshetők le a szükséges adatok (szerző, cím, lelőhely és raktári jelzet). Az elektronikus katalógusban megállapítható az adott dokumentum kölcsönözhetőségi kategóriája (kölcsönözhető, helyben használható), illetve állapota (hozzáférhető, kikölcsönözve) is. 

A nemzeti minősített és NATO dokumentumokat csak a megfelelő szintű betekintési jogosultsággal rendelkező személyek részére szolgáltatja a könyvtár eredetiben vagy fénymásolatban. 

A kölcsönzésre vonatkozó részletes szabályokat (beiratkozás, kölcsönzési jogosultságok, kölcsönzési határidő, kölcsönzési korlátozások, hosszabbítás, előjegyzés, késedelmi díj, kártérítés) a  Könyvtárhasználati Szabályzat tartalmazza.