NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Újra elérhető az Arcanum adatbázis

(Az oldal utolsó módosításának ideje: 2022. március 23.)

Arcanum adatbázis

 
A korábbi felhasználói igények alapján az NKE Egyetemi Könyvtár az idei évre is lefolytatta az Arcanum Digitális Tudástár adatbázis beszerzését, így az ADT újra elérhetővé vált a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
 
Az ADT a Magyarországon, vagy magyar nyelven megjelent folyóiratok, heti- és napilapok, lexikonok és válogatott monográfiák legnagyobb archív online gyűjteménye, amely adatbázis jól használható a kutatók számára történeti jellegű kutatásokhoz és forráskutatáshoz. A digitalizált tartalom lehetővé teszi a keresést a hazai sajtótermékekben (megyei és országos napilapok, folyóiratok) visszamenőlegesen akár a 19. század elejéig.
 
Az adatbázis otthonról is elérhető minden egyetemi polgár számára. Ehhez a Bejelentkezés oldalon a „Bejelentkezés eduID fiókkal” gombra kell kattintani. Majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézménynév kiválasztása után a felugró ablakban a bejelentkezéshez oktatók és kutatók az NKE-s levelezésnél használt azonosítójukkal, hallgatók a NEPTUN-azonosítójukkal tudják igazolni, hogy az egyetem polgárai.
 
Az adatbázis VPN-kapcsolaton keresztül is elérhető otthonról.

---