NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

IEEE szerzői webinárium

2021. május 12-én az IEEE ( Institute of Electrical and Electronics Engineers) képviseletében Lukács Eszter tartott szerzői webináriumot az NKE oktatóinak és kutatóinak.

A webinárium bemutatta a szerzőknek, hogy milyen publikálási lehetőségeket biztosít számukra az IEEE. Megismerkedhettek a kiadó peer review folyamatával. Ötleteket és tanácsokat kaptak arra vonatkozóan, hogyan válaszanak folyóiratot vagy konferenciát.
Részletes betekintést nyújtott az open access folyóiratcikkek IEEE kiadónál való publikálási gyakorlatába is. A kiadóval az EISZ-en keresztül kötött megállapodás értelmében az egyetem kutatóinak lehetőségük van nyílt hozzáférésű (open access) publikálásra. A megállapodás az IEEE hibrid és gold open access folyóirataira vonatkozik. Az NKE-s affiliációval rendelkező levelező szerzők konzorciumi szinten összesen 10 db cikk megjelentetéséig mentesülnek az APC-k megfizetése alól. Feltétele még, hogy a cikk elfogadásának időpontja a 2021. december 31-ig tartó időszakba essen.

Fontos megemlíteni ezzel kapcsolatban a kiadó IEEE Access című multidiszclipináris folyóiratát, amely nagyon gyors elbírálási átfutási idővel - 4-6 hét - tudja közzétenni a szerzők tudományos cikkeit.

Az alábbi oldalon a kiadó hasznos tanácsokkal, praktikákkal látja el leendő szerzőit a publikálás és közzététel megkönnyítése érdekében: IEEE Author Center

A következő rövid videók megtekintése után megismerhetjük, hogyan tegyünk közzé cikket az IEEE Author Center segítségével: Video Tutorials