NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Októberi EBSCO képzések

A webináriumok az orvosok, egészségügyi szakemberek és kutatók alapvető kutatási eszközeire összpontosítanak.
 
MEDLINE® Complete
 
2020. október 20., kedd 10:00 CEST, Regisztráció

2020. október 20., kedd 14:00 CEST, Regisztráció

Alapvető információforrás az orvostudomány számára, mely teljes szövegű MEDLINE hozzáférést biztosít a biomedicina és az egészségügy tudományágainak legfontosabb orvosi folyóirataihoz. A kiválasztott teljes szövegű folyóiratok visszamenőleg 1916-ig érhetők el. Megismerhetik  az ellenőrzött szókincs-tezaurust, a MeSH-t is (Medical Subject Headings), amelyet az Egyesült Államok Országos Orvostudományi Könyvtára készített és rendszeresen frissít. Ezenkívül megvizsgáljuk a MeSH használatát a MEDLINE Complete adatbázisban történő kereséshez.
 

---

CINAHL® Complete

2020. október 21., szerda 10:00 CEST, Regisztráció

2020. október 21., szerda 14:00 CEST, Regisztráció

Több száz teljes szövegű CINAHL-folyóirat elérése. Komplett, teljes szövegű elérés az egészségtudomány kutatói számára.
Hogyan lehet könnyen és gyorsan hozzáférni a legfrissebb egészségtudományi irodalomhoz? Milyen eszközök és funkciók állnak rendelkezésre a kutatás hatékonyabb elvégzéséhez?

A webinárium második részében a bizonyítékokon alapuló gyakorlati eszköz, a Nursing Reference Center Plus és annak a klinikai gyakorlatban betöltött támogató szerepe kerül bemutatásra.

---

 

APA PsycInfo® és APA PsycArticles®

2020. október 22., csütörtök 10:00 CEST, Regisztráció

2020. október 22., csütörtök 14:00 CEST, Regisztráció

Értékes, szakértők által áttekintett anyagok a pszichológia, a pszichiátria és a mentális-egészség tudományágaihoz

Az Amerikai Pszichológiai Szövetség (APA) által biztosított források, amelyek a viselkedéstudományokra, az orvostudományra és a mentális egészségre összpontosítanak.

APA PsycInfo az egyik leggyakrabban használt bibliográfiai adatbázis, amely a pszichológia és a kapcsolódó területek irodalmát tartalmazza.

APA PsycArticles az APA és a kapcsolódó folyóiratok által közzétett, teljes szövegű, szakértők által áttekintett cikkeket tartalmazó adatbázis.

---