NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Adatbázis-ajánló: Statista.com

A Statista már több mint 10 éve piacvezető a megbízható üzleti adatok szolgáltatása terén. A globális lefedettségű statisztikai portál 21 piaci szektor szerint rendezve biztosít hozzáférést üzleti, pénzügyi, politikai, média és más mennyiségi adataihoz vállalatok, üzleti ügyfelek, kutatóintézetek és a tudományos közösség számára. Adatokat szolgáltat 170 multidiszciplináris kategóriában a mezőgazdaságtól kezdve a médián keresztül a marketingig. Alkalmas piaci adatok, vásárlói szokások, demográfia, közvéleménykutatások nyomonkövetésére, kitekintéssel a digitális piacra. A platform egyesíti a gazdasági adatokat, a fogyasztói betekintést, a közvélemény-kutatásokat és a demográfiai trendeket.

Összesített statisztikai adatokat ad több mint 80.000 témáról, mintegy 22.500 forrásból, és 4 platformon teszi elérhetővé azokat német, angol, francia és spanyol nyelven. A Statista egy strukturált, kereshető adatbázis, mely minden platformon egységes megjelenést nyújt, külön applikáció letöltése nélkül.

Mint a világ egyik legnagyobb statisztikai és piaci adatplatformja, több mint 1,5 millió statisztikához, piaci előrejelzésekhez, dossziékhoz, ipari jelentésekhez és infografikához férhetünk hozzá, több mint 80 témakörben. Betekintést és tényeket szolgáltat 600 iparágban és több mint 50 országban.

Az adatok és statisztikák 49%-a kizárólagos saját előállítású, melyekben a jövőbeni trendeket elemzik és kísérik figyelemmel. 16% nyilvánosan hozzáférhető másodlagos forrás, körülbelül 22.500 forrásból. A minőség biztosítása érdekében minden információt ellenőriznek. 35% egyedi adatkapcsolat, a számos világszerte elismert piackutató intézettel való kapcsolat révén. Ezen túlmenően minden nagyobb iparág adatszolgáltatójával megállapodásokat tart fenn.

A keresésénél több szempont szerint pontosíthatjuk a kereséseinket és szűrhetjük a találati listát: - relevancia, pontosság, kiadási idő, hely, régió, ipari

 

Adattípusok:

Fizetős és ingyenes találatokat egyaránt tartalmaz. Minden adat másodpercek alatt letölthető 4 különböző irodai formátumban: pdf, xls, png, ppt. Automatikus hivatkozási kimenet is van benne, ami könnyebbséget ad a kutatónak, hallgatónak az idézésnél. Megadott linkeken további információk érhetők el. Értesítő kérhető, ha változik a tartalmuk.

- Előrejelzések

- Infografiák

- Témakörök

- Studies and reports: A Statista.com-on elérhető tanulmányokat és jelentéseket tartalmazza az adott témában

o   Statista dossiers: Statista dossziék: az adott témához kapcsolódó összes releváns statisztika - szerkesztett, elkészített formában azonnal letölthető. Gyors tájékozódáshoz használható.

o   Statista studies: A Statista saját elsődleges tanulmányai, dokumentumai, felmérései. A témában való mélyebb tájékozódást szolgálják.

o   Company database: A világ vezető 200 vállalatáról nyerhetünk statisztikai adatokat.

o   Industry & country reports: Minőségi, megbízható adatokat tartalmazó gyűjtemény az egyes országokról a mélyebb áttekintéshez, 20 – 25 oldalas dokumentumokban összefoglalva.

o   Additional studies: Adatok további vállatokról, akikkel kapcsolatban állnak.

o   Expert tools: A Statista máshol nem hozzáférhető saját statisztikái, illetve 5 éves előrejelzései, prognózisai.

 

Szöveg: Ster Zsolt