NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Adatbázis-ajánló - EBSCO

Az EBSCO Publishing az egyik legjelentősebb információ- és dokumentum-szolgáltató cég az angol nyelvterületen.

Az EBSCOhost kezdőoldalán egy adatbázis-választó nyílik meg.

A legátfogóbb multidiszciplináris teljes szövegű EBSCO-adatbázis az Academic Search Complete.

Az Academic Search Complete a világ egyik legértékesebb és legszéleskörűbb teljes szövegű tudományos adatbázisa, mely több mint 8500 teljes szövegű periodikát tartalmaz.

A teljes szövegű tartalmon felül ez az adatbázis összesen több mint 13 200 kiadvány, köztük folyóiratok, monográfiák, beszámolók, konferencia-előadások indexelését és kivonatait kínálja.

Az adatbázis 1887-ig visszamenően tartalmaz teljes szövegű, többségében kereshető PDF-formátumú dokumentumokat. Kereshető hivatkozott referenciák állnak rendelkezésre több mint 1400 lektorált folyóirathoz.

Témakörei között megtalálhatóak többek között az alábbiak:

  • általános tudomány
  • etnikai és multikulturális tanulmányok
  • jog
  • pszichológia
  • társadalomtudományok
  • tudomány és technológia
  • vallás és filozófia

Az adatbázisban indexált folyóiratok listája az alábbi linken érhető el: címlista. (A tartalom csak egyetemi hálózatról érhető el.)

A magyar nyelvű felületes lehetőségünk van a keresés során a találatok szűrésére nyelv, kiadványtípus, vagy a szöveg teljessége szerint.

 

A keresés elindítása után további szűkítési lehetőségek nyílnak meg.

Az Egyetem képzéseihez szorosan kapcsolódó International Security & Counter Terrorism Reference Center is teljes szöveggel elérhető. Az adatbázis felölei a biztonság és terrorizmus elleni védekezés valamennyi aspektusát. Célja, hogy elősegítse a biztonsággal és terrorizmussal kapcsolatos kérdések általános megértését. Átfogó, nyílt hozzáférést biztosít az elemzők, kockázatkezelők és a hallgatók számára. Az adatbázis gyűjtőkörében több száz teljes szövegű folyóirat, hírjelentés, beszámoló, könyv, valamint a téma kérdéseire vonatkozó szabadalmazott Háttérinformáció Összefoglalók.

Az International Security & Counter Terrorism Reference Center adatbázisban indexált folyóiratok listája az alábbi linken érhető el: címlista.

A Legal Source is kiváló forrás lehet az egyetem joggal kapcsolatos tevékenységet végző polgárainak. Az adatbázis teljes szöveges anyagokat tartalmaz a világ legismertebb tudományos jogi folyóirataiból. Alapvető forrás a jogi világ aktuális témáival, tanulmányaival és trendjeivel kapcsolatban. A gyűjtemény több mint 1200 teljes szövegű folyóiratot és több mint 2,5 millió rekordot tartalmaz, többek közt könyvismertetőket és esetleírásokat. A Legal Source fókuszában a jog és a jogi témakörök állnak, például büntetőjog, nemzetközi jog, szövetségi jog, szervezett bűnözés, egészségügyi jog, munkajog és emberierőforrás-jog, etika és környezetvédelem.

A Legal Source adatbázisban indexált folyóiratok listája az alábbi linken érhető el: címlista.

Szöveg: Bene Zsófia, Hevesi Daniella