NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Elsevier-adatbázisok az NKE-n

 

 

 

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen elérhetővé váltak az alábbi Elsevier adatbázisok:

- Science Direct Freedom Collection
Az Elsevier teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa a legelismertebb tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést. Az adatbázisban közel 2500 lektorált folyóirat érhető el.
Elérhetőség: www.sciencedirect.com

- Scopus
Az Elsevier kiadó hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és –intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója.
Elérhetőség: www.scopus.com

- és hamarosan elérhető lesz a SciVal is
Az Elsevier tudománymetriai elemző alkalmazása, amely segítséget nyújt a kutatók, kutatócsoportok és intézmények teljesítményének elemzésében, az intézményi erősségek azonosításában, a kutatási témák feltárásában, illetve a nemzetközi együttműködések fejlesztésében.
Elérhetőség: www.scival.com

Az NKE munkatársai által levelező szerzőként jegyzett, 2019. július 1. és 2019. december 31. között elfogadott cikkek további költségek és adminisztrációs teher nélkül, nyílt hozzáféréssel jelennek meg az Elsevier 1750 folyóiratában. Az előzetes címlista elérhető az MTAK EISZ honlapján: http://eisz.mtak.hu/images/cimlista/2019/elsevier_preliminary_oa_title_list.xlsx

Az adatbázisokban megtalálható 2019. január-decemberi lapszámokhoz az Elsevier Egyetemünknek örökös hozzáférést biztosít.