NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Próbahozzáférés a ProQuest adatbázisaihoz május 25-ig

A ProQuest adatbázisaiban 1970-től napjainkig megjelent, főként tudományos folyóiratok, könyvek, szakdolgozatok és disszertációk anyagait találjuk.

Próbahozzáférés keretében 2019. május 25-ig elérhetővé válnak a ProQuest következő adatbázisai:

 

Academic Video Online

Az Academic Video Online, a legszélesebb körű, multidiszciplináris multimédiás 63 ezernél több klipet és több tízezer cikket tartamaz kutatás, oktatás elősegítésére olyan partnerektől, mint a BBC, Intelecom, Bloomberg, Documentary Educational Resources (DER), Microtraining, Royal Shakespeare Company, Annenberg Learner.
Ezek oktatási anyagok, tréning és bemutató filmek, akadémiai előadások, klipek, művészeti előadások, hírek, archívfilmek, tv programok, dokumentum- és játékfilmek, rövidfilmek.
A videókhoz a legtöbb esetben szöveges leírás tartozik, amely követi a film haladását.

 

ProQuest Central

A ProQuest Central a ProQuest legnagyobb multidiszciplináris adatbázisa, 39 adatbázis összességében megközelítőleg 24,000 feldolgozott címmel, amiből 18 000 teljes szöveggel érhető el. Folyóiratok mellett egyéb tartalomtípusok is gazdagítják a gyűjteményt, így  110,000 disszertáció, 450,000 konferenciaanyag és műhelytanulmány, stb. A ProQuest Central kiemelten lefedi a következő tudományterületeket: üzlet/gazdaság, orvostudomány, társadalomtudomány, pedagógia, bölcsészet és interdiszciplináris területek és a következő kiadóktól tartalmaz kiadványokat: Emerald, Elsevier, BMJ, Palgrave MacMillan, The Economist, SAGE, Nature Publishing Group, Cambridge University Press és Dow Jones, stb. Üzleti információk, így piaci és iparági tartalmak terén az Economist Intelligence Unit ország és pénzügyi összeállításai, a Business Monitor International és a First Research iparági jelentései, az Oxford Analytica és Oxford Economics ország, árupiaci és iparági jelentései segítik a felhasználókat. Orvostudományi folyóiratok közül a legjelentősebbek a NEJM, Lancet, BMJ és Nature. Minden tudományterületet igyekszik lefedni, a feldolgozott címek közül 7.700 megtalálható a Scimago rangsorban, az első 100 Scimago címből 70-t, az első 200 Scimago folyóiratból 140-et tartalmaz.


ProQuest Dissertations & Thesis Global

A ProQuest Dissertation & Theses Global (PQDT Global), a világ legnagyobb disszertáció- és diplomagyűjteménye, több mint 4 millió munkát feldolgozva, kereshetően tartalmaz, amiből 2 millió teljes szöveggel érhető el. Kifejezetten a kutatók és PhD hallgatók látják nagy hasznát, mivel mélyebb és részletesebb információkhoz jutnak érdeklődésüknek megfelelően, megismerhetik a szerző által felhasznált és áttekintett irodalmat, adatokat valamint módszertant. Évente 110,000-nél több disszertációval bővül az adatbázis.

 

Az adatbázisok a következő címről érhetők el közvetlenül: https://search.proquest.com/?accountid=30114

Keresési tippek, segédletek: http://proquest.libguides.com/hungary