NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

VTK a Europe Direct találkozón, Hévízen

Mint a tizenkettő Magyarországon működő Európai Dokumentációs Központ egyike, az NKE EKKL Víztudományi Kar Kari Könyvtára is részt vett a Europe Direct éves találkozón. Idén Hévíz szolgált a szakmai konzultáció helyszínéül. Az Európai Uniós aktualitások megtárgyalását követően az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének 2019-re tervezett akcióival, várható feladataival ismerkedhettünk meg. A Kormány EU-kommunikációs tevékenységéről az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetője, Sitányi László számolt be bővebben beszédében. Kiemelt figyelem összpontosult a 2019-es európai választások előkészítő és népszerűsítő kampányára, Dr. Zupkó Gábor az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője a polgárokkal folytatott kommunikáció megvalósult s előttünk álló programjaira hívta fel a figyelmet, a jövőben is számítva a hálózat közösségszervező munkájára.

A két napos rendezvény második felében a korábbi évek gyakorlatát követve lehetőségünk adódott a gyakorlati tudás, a minket közvetlenül érintő információk megszerzésére. Szakmai fejlődésünket szolgálta egy social media tréning; a felhő alapú hivatkozás menedzser program megismerése; a jogtár használatának speciális, keresést könnyítő és gyorsító alkalmazhatóságát az Országgyűlési Könyvtár EU Letéti Gyűjteményében tevékenykedő kolléga mutatta be.

Hogy fejlődjünk, folyamatosan fejlődhessünk, fontos megismernünk a Europe Direct hálózat adott évben végzett munkáját, közösen ötletelve a jövő évi tervekről, így formálva azt a leghatékonyabb együttműködés érdekében. Szűkebb körben, az egyetemi könyvtárak között beszámolókra nyílt lehetőség az adott EDK munkájáról, helyzetéről.

Ezen országos találkozások alkalmával uniós fejlesztések megtekintésére is sort kerítünk, ezúttal a keszthelyi Festetics-kastély látott minket vendégül.

 

Szöveg: Mácsik Petra, NKE EKKL VTK