NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Könyvajánló futballrajongóknak

Az Egyetemi Központi Könyvtár könyvújdonságainak feltérképezése során ezúttal a sport-, és a labdarúgás szerelmeseinek szeretnénk kedvet csinálni a könyvtárba látogatáshoz B. Bába Éva - Dénes Tamás - Sándor Mihály : A magyar labdarúgás története (1897-2015) című, öt kötetben, díszdobozban megjelent, sportlexikonként forgatható olvasmánnyal.

,,A magyar labdarúgás története hiánypótló munka a hazai sportszakirodalomban, szerzői ugyanis nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy összefoglalják a magyar futball 120 éves történelmét.

A gazdagon illusztrált kötetek átfogó képet nyújtanak a hazai labdarúgásról a Magyar Labdarúgók Szövetségének 1901-es megalakulásától kezdve az Aranycsapat legendás sikerein át egészen napjainkig.

A foci szerelmesei nem csupán a történelmi tényekkel és az ikonikus játékosok portréival ismerkedhetnek meg, hanem betekintést nyerhetnek az elmúlt évtizedek híres mérkőzésinek kulisszatitkaiba is, és olyan érdekességeket is megtudhatnak, mint hogy milyen focista volt az I. világháborút kirobbantó merénylet kitervelője, Gavrilo Princip.

A szerzők őszintén hisznek abban, hogy a magyar futball az elmúlt évtizedek viszonylagos eredménytelenségének dacára újra sikeres lehet, és ehhez nem kell más, mint ami a "régi idők fociját" is jellemezte: kiváló szakértelem és a játék iránti szenvedélyes elkötelezettség.”