NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Görög Ibolya előadása az Egyetemi Könyvtárban

2018. május 2-án az Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár és a Magyary Zoltán Szakkollégium szervezésében megrendezésre került Görög Ibolya „A hibátlan állásinterjú titka" című előadása. Az eseményt a házigazdák nevében Sörény Edina, főigazgató és Dr. Horváth Attila szakkollégium igazgató  nyitotta meg.

Görög Ibolyát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni: ő hazánk legismertebb protokollszakértője. Magával ragadó, humoros előadói stílusával észrevétlenül tanítja a hallgatóságát, hogyan kell a mindennapi életben, esetleg ritkábban előforduló helyzetekben kulturált, európai emberhez illően viselkedni, öltözködni, kommunikálni.

A szerdai előadáson óriási érdeklődés mellett, jó hangulatban megtudhatták a résztvevők, mi a siker megjelenés titka, vagy mi a különbség a viselkedéskultúra és a protokoll között. Érdekes, a mindennapi életben alkalmazható trükköket is tanított Görög Ibolya: hogyan kell helyesen kezet fogni, hogyan viselkedjünk állásinterjún, milyen a pozitív első benyomás, hogyan illik öltözködni munkahelyen, miért fontos a pozitív arckifejezés, miért fontos férfiaknak mindennap borotválkozni, illetve azt is megtudhattuk, hogyan lehet kritikát megfogalmazni a másik fél megbántása nélkül. Minden témához voltak saját életéből merített példái, amelyek amellett, hogy színesítették előadását, segítettek jobban megérteni az adott helyzeteket is.

Görög Ibolya elmondta, régóta foglalkozik felnőttképzéssel, és mindig nagyon örül, amikor a fiatalok érdeklődnek és kérdeznek, amikor bizonytalanok egyes helyzetekben. Honlapján szívesen segít bárkinek; mindig válaszol az érdeklődők e-mailjeire.

Amennyiben a szerdai előadás felkeltette érdeklődésüket, vagy szeretnének többet megtudni protokoll és viselkedéskultúra témákban, ajánljuk Görög Ibolya könyveit, amelyeket megtalálhatnak az Egyetemi Központi Könyvtárban.
 

Budapest, 2018. május 2.
 

Szöveg: Margit-Horváth Noémi, NKE EKKL

Fotó: Bedekovits Tamás, NKE EKKL