NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

A Nemzetközi Hidrológiai Program kiadványainak bemutatója

2018. április 23-a és 26-a között került megrendezésre a Duna-vízgyűjtő hidrológusainak találkozója Baján. A konferencia alkalmával az előadások rendre kitértek a Víztudományi Kar Kari Könyvtárának VITUKI különgyűjteményében fellelhető kiadványaira, melyek a Duna-vízgyűjtőbeli országok hidrológusai UNESCO/NHP koordinálta együttműködés eredményeként keletkeztek. A kiállított köteteket az érdeklődők kézbe vehették, a használhatóságukról és hasznukról a szakmai beszámolókból közvetlen a koordinátoroktól illetve szerzőktől értesülhettek.

A hidrológiai együttműködés 1971-ben a Duna-vízgyűjtőbeli országok spontán kezdeményezéseként indult, 1987-ben az UNESCO Nemzetközi Hidrológiai Programja (NHP) keretében intézményesült.

Az együttműködés eredménye, hogy a Duna-Monográfiának 7 kiegészítő kötetéhez további kinyomtatott kötetek társultak. A keletkezett dokumentumok mindegyikéhez valamennyi ország hozzájárult egyrészt a szükséges információk szolgáltatásával, másrészt a projekt-jelentések kézirat-változatainak kinyomtatás előtti korrekciójával, valamint jóváhagyásával.