NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Folyóirataink - nap, mint nap


Folyóiratszemlénk során ezúttal az Egyetemi Központi Könyvtárba járó napilapokat szeretnénk fókuszba helyezni.

Jelenleg négy napilapra fizetünk elő, melyek a Magyar Hírlap, Magyar Idők, Nemzeti Sport és a Világgazdaság. A teljes cikkek a nyomtatott kiadásban érhetők el, míg online jellemzően rövidített cikkeket olvashatunk.

 


A Magyar Idők - konzervatív közéleti napilap, 2015. szeptember 1-től jelenik meg. Klasszikus állandó rovatai mellett, mint a belföld, külföld, gazdaság, kultúra, sport, hosszabb interjúkat, történeti témájú cikkeket közöl.

 


A Magyar Hírlap - polgári közéleti napilap 2004 óta jelenik meg. A megszokott rovatokon túl angol nyelvű cikkeket is közöl, továbbá a határon túli magyarsággal kapcsolatos hírek is olvashatók.
 

 


Világgazdaság 1968-óta jelenik meg. Zöld újság-nak is nevezik a színe után. Az üzleti élet mértékadó, befolyásos napilapja. A lap igyekszik minden olyan információt közzétenni, amely fontos lehet a gazdasági élet szereplőinek, a kormányzati szerveknek és az önkormányzatoknak.

 


Nemzeti Sport 1990-óta jelenik meg, Magyarország egyetlen sportnapilapja. A sport iránt érdeklődő olvasónak kikapcsolódást nyújt, tájékoztat, véleményt mond és alakít. A lapstruktúra gerincét a labdarúgás, kézi és kosárlabda, jégkorong és a vízilabda adja. Mindezek mellett a tradicionális magyar sikersportágakkal, látványsportokkal, az atlétikával, a tenisszel, valamint a technikai sportokkal foglalkozik kiemelten.