NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Folyóiratszemle: Afrika tanulmányok, African security

 

E heti folyóiratszemlénk során az Afrika-témájú folyóiratokat szeretnénk fókuszba helyezni.
Napjainkban világszerte nagy hangsúlyt fektetnek az Afrikát érintő kérdésekre,
mivel számos területen hatást gyakorol a világ vezető országaira is,
gazdasági, és politikai szempontból egyaránt.

 

Afrika tanulmányok

 

A Publikon Kiadó 2007-ben indult folyóirata a fejlődő világ e földrészét mutatja be minél több szempontból az olvasóknak. Negyedévente jelenik meg, tudományos és ismeretterjesztő módon, páratlan fotókkal ismerteti Afrika múltját, jelenét és jövőjét. A magyar folyóirat-palettán egyedülálló folyóirat elkészítésében a legnevesebb hazai afrikanisták mellett fiatal kutatók is részt vesznek, így biztosítva a különböző olvasói rétegek legszélesebb körű elérését.

Fő törekvésük a kontinens mindennapjainak, kulturális sokszínűségének, földrajzi-ökológiai adottságainak, politikai életének és történelme árnyoldalainak bemutatása, és a társadalom sztereotípia-mentes Afrika-képének formálása.

Az EKKL Egyetemi Központi Könyvtárba 2017-től érhető el, a kiadvány honlapján korlátozottan hozzáférhetőek a korábbi számok.
✔ Tekintse meg

 

African security

 

Az angol nyelven negyedévente megjelenő folyóirat fő célkitűzése, hogy bemutassa az afrikai- és a nemzetközi biztonság témakörében zajló kutatásokat, illetve hogy hogyan értelmezzük a konfliktust és a biztonságot más tudományágak - például az antropológia, a fejlesztési tanulmányok, a környezeti tanulmányok és a közgazdaságtan - perspektíváiból .

Az afrikai biztonság megértéséhez szükségesnek tarják a nemzetközi biztonság, és a hagyományos biztonsági tanulmányok ismertetését, miközben a fókuszban az Afrika előtt álló biztonsági kérdések állnak.

Az EKKL 2017-óta előfizetője a kiadványnak, a korábbi füzetek (2008 óta) a Taylor & Francis Group adatbázisában érhetőek el.
✔ Tekintse meg