NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Tanulj angolul az Egyetemi Központi Könyvtár folyóirataival

2018-ra az idegen nyelvtanulás szerepe kiemelten felértékelődött: fontossága az új kommunikációs lehetőségekben rejlik, de gazdasági és kulturális szempontokból is jelentős nyelvi készségeink művelése, folyamatos fejlesztése. Eheti folyóirat ajánlónkkal szeretnénk ezen az úton támogatni az angol nyelvet tanulókat, és színt varázsolni a nyelvet oktatók eszközeinek palettájába.
 

English teaching professional – nyelvtanárok számára
 

A kiadvány egyben magazin és online forrás is az angol nyelvtanárok számára. A kiadó célja támogatni és inspirálni az oktatók szakmai fejlődését tanítási technikák, tananyagok és számítógépes segédprogramok applikálásával.

Az előfizetők hozzáférhetnek a folyóirat honlapján található szakmai digitális archívumhoz, amely több, mint 20 év anyagát tartalmazza, kereshető szerző, tárgy és közzétételi év szerint.

Kiadja a Pavilion Publishing, de az English teaching professional digitális változatban is előfizethető. 

Letölthető, nyomtatható anyagaik a tanórákon közvetlenül felhasználhatóak. Facebook oldalukon praktikus ötletekkel segítik a tanárok munkáját. Könyvtárunkban a nyomtatott változata 2015 óta érhető el.
 

 

5 perc angol - nyelvtanulóknak
 

„Legyen a nyelvtanulás szórakozás”

A 2009-óta havonta megjelenő magazin a nyelvtanulást érdekessé, a szókincs bővítését szórakoztatóvá varázsolja olyan témákkal, mint a tematikákkal, havi aktualitás, érdekes hírek a nagyvilágból, ételek és receptek, utazás, állatvilág, egészség és fitnesz, divat, celeb hírek, sport, tudomány és technika, zene, könyvek, filmek.

Ezen kívül érettségizőknek, nyelvvizsgázóknak, üzleti nyelvet tanulóknak és gyerekeknek is kínál tananyagokat, feladatsorokat és érettségi tételeket. A kezdő olvasókat könnyű tananyag és képes szótár segíti. A cikkek nagy részéhez hanganyag is tartozik, amely ingyenesen letölthető a kiadvány weboldaláról.


Facebook oldalukon többek között szókincs-kvíz, praktikus témákról párbeszéd-videók találhatóak. Feliratkozhatunk ingyenes napi nyelvleckékre, mobilalkalmazásának letöltésével pedig bárhová magunkkal vihetjük kedvenc okos eszközeinken.

Könyvtárunkban a megjelenő friss számok mellett a 2010-es évig visszamenőlegesen is használhatjuk angol nyelvi tudásunk fejlesztéséhez.