NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Könyvtárhasználati óra az Egyetemi Központi Könyvtárban

2018. február 23-án a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar Nemzetközi igazgatás szakos hallgatói könyvtárbemutatáson és adatbázis használati tréningen vettek részt az Egyetemi Központi Könyvtárban. 

A hallgatók – akik többen a könyvtár aktív olvasói – a program első részében az egyetem által előfizetett online tudományos adatbázisok használatához kaptak útmutatót, miközben lehetőség nyílt a keresőfelületek megismerésére, illetve  hasznos fogásokat sajátíthattak el a hatékony keresési stratégiák kialakításához.
Ezt követően, a Ludovika Főépület második emeleten lévő szabadpolcos könyvtárat tekintették meg, tájékoztatást kaptak a használat alapvető szabályairól, és a könyvtár által nyújtott szolgáltatásokról. Bemutatásra kerültek a 2017-ben kialakított önkiszolgáló kölcsönző állomások is.

A délelőtti foglalkozáson 10 hallgató vett részt, akik a következő könyvtári látogatásuk alkalmával a már meglévő információkeresési készségeiket a korszerű könyvtárhasználati ismeretekkel kiegészítve térhetnek vissza az EKKL-be.