NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Folyóiratszemlénk folytatódik...

Könyvtárunk angol nyelvű alkotmányjogi folyóiratát, az  International Journal of Constitutional Law-t (I•CON) szeretnénk e heti folyóirat-ajánlónk fókuszába helyezni.

A kiadvány fő profilja a nemzetközi és az összehasonlító alkotmányjog, a legszélesebb értelemben, illetve e tudományok határterületei. A lap hasábjain megjelenő cikkek kritikai elemzéseket közölnek a jelenkori alkotmányjogi tendenciákról, vitákról, az alkotmányos kérdéseket hordozó globális kérdésekről. Szerzőinek köre alkotmányjogi kutatókon túl gyakorló jogászok, valamint a kapcsolódó területeken tevékenykedő szakemberei közül kerülnek ki.

A szakmailag lektorált cikkeket közlő I•CON az Oxford University Press és a New York University Scool of Law közös kiadványa 2003 óta jelenik meg negyedévenként, nyomtatott és elektronikus formában. Az Egyetemi Központi Könyvtár polcain 2015 óta található meg a kiadvány, azonban előfizetésünk az online hozzáférést is tartalmazza, így akár az első lapszámig visszamenően elérhető Olvasóink számára.