NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Ready, Set, ERASMUS+!

Az egyetem Nemzetközi Irodája szervezésében első alkalommal valósult meg a Ready, Set, ERASMUS+! rendezvénysorozat, amely izgalmas és informatív előadásokat kínált az ERASMUS+ programmal kiutazó hallgatók számára a külföldi mobilitásokról május 27-én a Ludovika Campuson.

Az esemény elsődleges célja, hogy a hallgatók teljes körű felkészítést kapjanak az ERASMUS+ kiutazás előtti, közbeni és utáni teendőkről annak érdekében, hogy a kiutazáskor már zökkenőmentesen élvezhessék az egyedülálló külföldi tanulmányaikat vagy szakmai gyakorlatukat. A rendezvényen három előadást hallgathattak meg a résztvevők, amelyek több fontos témát is érintettek, mint például a mobilitás során felmerülő adminisztratív teendők, hasznos tanácsok és rövid élménybeszámolók adott országokról.

Az érdeklődő diákokat Pálinkás Petra, az ÁNTK mobilitáson részt vett hallgatója, Koós Bálint György, az NKE HÖK Nemzetközi elnökhelyettese és mint szakmai gyakorlati célú mobilitáson részt vett hallgató, illetve Artner Zsombor, az ÁNTK kari ERASMUS+ koordinátora tájékoztatta a különböző pályázati folyamatokról, az adminisztrációs teendőkről és határidőkről,  a szükséges dokumentumok beszerzésének módjáról, valamint további kiegészítő támogatási lehetőségekről.

Az előadások során számos hasznos gyakorlati tanács is elhangzott arra vonatkozóan, hogy hogyan is érdemes előre felkészülni a külföldi tanulmányokra, mire szükséges nagyobb figyelmet fordítani az utazás előtt, köztük a biztosítások, szálláskeresés és a célország kultúrájának megismerése. Az előadók bemutatták a mobilitás során felmerülő adminisztratív teendőket és praktikus tanácsokkal látták el a hallgatókat a külföldi tanulással és beilleszkedéssel kapcsolatban.

A rendezvény zárásaként informális beszélgetéseken több korábbi ERASMUS+ mobilitáson részt vevő hallgató is megosztotta tapasztalatait. A személyes történetek inspirációt nyújtottak és hasznos tanácsokkal látták el a kiutazásra készülőket. A hallgatók kérdéseire válaszolva az előadók és a volt ERASMUS+ mobilitáson részt vett hallgatók segítettek eloszlatni az esetlegesen felmerülő félelmeket és kételyeket a kiutazókban.

 

Szöveg: Nemzetközi Iroda

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: ERASMUS