NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Tanulj te is a Ludovika Collegiumban!

 

Érdekelnek a közügyek? Szeretnél egy interdiszciplináris hallgatói közösség tagja lenni? Interaktív kurzusokon, innovatív oktatási módszereken keresztül mélyítenéd el szakmai tudásod? Készen állsz, hogy személyre szabott tréningeken fejleszd vezetői és szakmai kompetenciáid? Akkor jelentkezz a Ludovika Collegiumba május 6-ig!

Újra felvételt hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tehetséggondozó programja, amely idén ősszel már az ötödik évfolyamát indítja el. A térítésmentes lakhatást, kiemelt ösztöndíjat és személyre szabott képzést nyújtó Ludovika Collegium azért jött létre, hogy minél több, a világról felelősen gondolkodó, stratégiai szemléletű, közérdeket szem előtt tartó szakembert biztosítson Magyarország számára. Az NKE hallgatói mellett más, magyarországi székhelyű felsőoktatási intézményben, nappali képzésben tanuló fiatalok is jelentkezhetnek 18 és 30 éves kor között, akik közül többlépcsős felvételi eljárásban választják ki a legtehetségesebb, leginkább motivált hallgatókat.

A magyar közigazgatásban szakmailag felkészült, képzett, idegen nyelveken is jól beszélő szakemberekre van szükség, akik tudásukkal támogatják a közpolitikai és közigazgatási munkát. Ezt a folyamatot segíti a 2021 februárjában indult Ludovika Collegium, amely a hagyományos egyetemi tanulmányokon túlmutatva folytat képzést. A négy-hat féléves képzésre – más tehetséggondozó programoktól eltérően – bármely tudományterület hallgatói jelentkezhetnek. Ennek köszönhetően olyan egyetemközi szakmai műhely és hallgatói közösség jön létre, amelynek tagjai egymást is ösztönzik az új ismeretek megszerzésére.

A magyar és a globális környezet aktuális kihívásaira is reflektáló, a szakmai gyakorlat révén külföldi tapasztalatszerzést is biztosító programban a tantermi jellegű képzés mellett innovatív oktatási formákkal is találkozhatnak a résztvevők. A közigazgatási fókusszal rendelkező tematikus ívekhez intézménylátogatások és hackathonok kapcsolódnak, továbbá tréningek, projektmunkák, műhelyfoglalkozások, ingyenes nyelvoktatás, valamint szakmai gyakornoki lehetőségek várnak a leendő hallgatókra, de éppúgy a gyakorlati kihívásokat igénylő önkéntes munkába is belekóstolhatnak a képzés során.

A tehetséggondozó program egyik nagy előnye, hogy minden hallgatójára személyes figyelem hárul, a fejlesztést az NKE oktatói mellett hazai és külföldi mentorok is segítik. Ezzel elérhetővé válik, hogy a hallgatók ne csak saját szakterületükön rendelkezzenek a gyakorlatban is hasznosítható, kimagasló tudással, hanem képesek legyenek komplex összefüggések megértésére, és akár bátor vezetői döntések meghozatalára is. Ez a fajta személyes fejlesztés jelentősen elősegíti egyéni karriercéljainak tudatos kialakítását is.

A felvételivel kapcsolatos részleteket ITT találod.

A jelentkezési lap IDE kattintva érhető el.

További információk honlapunkon, a ludovikacollegium.hu címre kattintva olvashatók, illetve az info@ludovikacollegium.hu e-mail címen kérhetők.

Facebookon, Instagramon, Linkedinen, Spotify-on és TikTokon is találkozhatsz velünk. Ha pedig személyesen is megismerkednél programunkkal, közösségimédia-felületeinken arról is értesülhetsz, hogy a felvételi időszak során mikor és hol szervezünk egyetemi kitelepüléseket!


Címkék: Ludovika Collegium